Bank DeGroof Petercam verlaagt advies Wereldhave

Door AFN op 7 februari 2020 11:17 | Views: 7.264

Bank DeGroof Petercam verlaagt advies Wereldhave

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Bank Degroof Petercam verlaagt zijn beleggingsadvies voor vastgoedinvesteerder Wereldhave van add naar hold. Volgens Bank DeGroof Petercam kwam Wereldhave met een tegenvallende winstverwachting en is de strategie-update "vaag". Op het Damrak ging het aandeel Wereldhave vrijdag hard onderuit.

Wereldhave gaat zijn winkelcentra ombouwen tot wat het bedrijf 'Full Service Centers' noemt. Daarin zitten niet alleen winkels, maar ook horeca, entertainment, fitness, gezondheidszorg, gedeelde kantoorruimte en woningen. Gemiddeld wil het bedrijf een kwart van de ruimte in zijn centra een nieuwe bestemming geven en trekt daarvoor tussen de 300 miljoen en 350 miljoen euro uit. Tegelijkertijd gaat de onderneming zich volledig op de Benelux richten en terugtrekken uit Frankrijk. In totaal gaat het bedrijf voor iets meer dan 1 miljard euro aan bezittingen afstoten.

Bank DeGroof Petercam zegt dat dit strategische plan "eerst zal leiden tot scherp lagere resultaten, voordat er hopelijk wat groei wordt geleverd".

Het aandeel Wereldhave noteerde omstreeks 10.55 uur een min van 13 procent op 15,20 euro. Daarmee was het fonds met afstand de sterkste daler in de MidKap.

Reacties

10 Posts
Rort
0
Kaviaar
0
Dat zijn de echte analisten. Als de cijfers gepubliceerd zijn, dan commentaar geven. Stel dat je het als analist vooraf kan voorspellen...
GJF1959
0
Je moet in het nieuwe plan vertrouwen hebben. Ik heb dat niet. Ik kan ook geen aanknopingspunten vinden waar ik dat vertrouwen op zou moeten baseren. Wie wel en waarop dan?
Weert=No.1
0
Hr.Pibra. Zulke lui eten Kaviaar ipv. brood. Wie is DeGroof ? Dacht dat die Groovie muziek maakten. Ik ga binnenkort WH. tegen de laagste prijs kopen,hoor.Maar dan moet er nog een ietsie pietsie vanaf.Wilde enkele dagen geleden echt WH. kopen.Gelukkig niet gedaan. Wie kan er iets zinnigs zeggen over NIBC ??
ruchhouwer
0
Slep
0
Zonder nut, werkelijk nutteloos. Draagt serieus helemaal niks bij, mensen die dit maken van hun werk (werk?).
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.