'Basic-Fit stelt beleggers gerust'

Door AFN op 10 maart 2020 09:25 | Views: 4.966

'Basic-Fit stelt beleggers gerust'

AMSTERDAM (AFN) - Basic-Fit is met geruststellende opmerkingen gekomen over de virusuitbraak, stellen analisten van KBC Securities in reactie op het jaarbericht van de sportschooluitbater. Volgens de marktvorsers hebben de opmerkingen waarschijnlijk een positief effect op de beurskoers. Sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus was het aandeel juist met bijna een kwart in waarde gedaald.

Basic-Fit merkt naar eigen zeggen nog weinig van het nieuwe coronavirus. Ondanks de virusuitbraak is het nog steeds druk in de fitnessclubs, stelde topman Rene Moos. Ook werden de resultaten van het beursgenoteerde bedrijf in de maanden januari en februari niet geraakt door eventuele angst voor het virus, en er worden geen bevoorradingsproblemen voorzien van belangrijke leveranciers.

De analisten van KBC Securities wijzen erop dat Basic-Fit zijn verwachting voor het aantal te openen vestigingen in 2020 heeft bevestigd op 150 filialen. Verder waren de resultaten over 2019 door de bank genomen iets beter dan verwacht, aldus de deskundigen.

Sterke resultaten

Ook bij ING zijn marktvorsers positief over het jaarbericht van Basic-Fit. Ze spreken van "sterke resultaten" en vinden ook dat Basic-Fit, met 40 sportschoolopeningen in januari en februari, er in het nieuwe jaar al weer veel filialen heeft bijgekregen.

Het advies bij zowel KBC als ING blijft staan op buy. Daarbij hanteert de eerstgenoemde een koersdoel van 38 euro, en de andere partij een koersdoel van 38,25 euro. Basic-Fit noteerde dinsdag omstreeks 09.45 uur 3,5 procent hoger op 26,90 euro.

Reacties

4 Posts
Jopie1962
1
"Basic-Fit merkt naar eigen zeggen nog weinig van het nieuwe coronavirus. "

Klopt, nog steeds irritant druk, maar bij het eerste het beste corona-geval binnen de club wel een maandje dicht verwacht ik.
Pulse
0
En terecht. Kijk hoe hard dit aandeel is gezakt. Corona of niet het lidmaatschap moet gewoon betaald worden.
Daexter
0
quote:

Pulse schreef op 10 maart 2020 10:19:


En terecht. Kijk hoe hard dit aandeel is gezakt. Corona of niet het lidmaatschap moet gewoon betaald worden.Lidmaatschap is het prijsvechterselement. Daar wordt niet het grote geld mee verdiend. Dat is waarschijnlijk net genoeg om de vaste kosten te dekken. Daar is de hoge waardering op de beurs dan ook niet op gebaseerd.

Veel leden die komen kopen na afloop een veel te duur drankje, een voedingssupplement etc daar zitten hoge marges op, die lopen ze mis als de tent dicht is. En als de tent dicht gaat dus geen extra return on investment.

Maar het is maar een tijdelijke dip. Dus uitgelezen koopkans. IEX berekende voor dat de koers kon verdubbelen, dat was op 35 euro. Ik was toen op zich sceptisch tav de verdubbeling, maar de argumentatie dat het koopwaardig was die deelde ik. Klein plukje gekocht rond 35. De afgelopen weken telkens een klein plukje bijgekocht. Ik sluit niet uit dat we de 20 euro nog op het bord krijgen, maar ik blijf kopen, want 70 euro leek me wat veel, maar 50 leek me alleszins haalbaar, dus nu kunnen we ook naar mijn mening verdubbelen!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.