Europese autoverkoop ruimschoots gehalveerd door coronapandemie

Door AFN op 17 april 2020 08:59 | Views: 2.130

Europese autoverkoop ruimschoots gehalveerd door coronapandemie

BRUSSEL (AFN) - De Europese autoverkoop is in maart flink gekelderd als gevolg van de coronapandemie. Het aantal auto's dat aan de man werd gebracht, is vergeleken met een jaar eerder ruimschoots gehalveerd tot 567.308 stuks.

Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA, die de cijfers levert, lag deze zeer slechte afzet in de lijn der verwachting. In de tweede helft van maart was het merendeel van de autodealers in de Europese Unie noodgedwongen gesloten.

In alle 27 EU-landen gingen de verkopen achteruit. De grootste terugval werd genoteerd in Italië, waar de markt met ruim 85 procent instortte. De Franse verkopen zakten daarnaast met dik 72 procent. Europa's grootste autoland, Duitsland, zag bijna 38 procent minder nieuwe personenwagens de showrooms uitrollen. Alleen in Finland bleef de verkoop nog enigszins op peil. Daar werd ongeveer 1 procent minder auto's aangeschaft.

De Nederlandse brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging meldden onlangs al dat de autoverkoop hier ruim 23 procent lager uitkwam op 29.496 stuks. Dit betrof grotendeels afleveringen van voertuigen die reeds waren besteld voor de invoering van de overheidsmaatregelen om het virus te bestrijden. De flinke afname kwam vooral doordat de gebruikelijke piek in registraties door dealers en importeurs aan het einde van de maand uitbleef. In Nederland zijn showrooms van autobedrijven over het algemeen nog wel gewoon open.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

8 Posts
Lepre Chaun
0
De flinke afname kwam vooral doordat de gebruikelijke piek in registraties door dealers en importeurs aan het einde van de maand uitbleef.
Jopie1962
2
"In Nederland zijn showrooms van autobedrijven over het algemeen nog wel gewoon open."

Helpt niet. Ik ben én niet in de stemming om een auto te gaan kopen, én ik heb geen andere auto nodig én ik weet niet of ik wel of niet electrisch moet gaan kopen.

3 x geen koop-intentie ==> gooi die showrooms maar dicht.
peter545
1
Griep infecteert áltijd de luchtwegen. Nu hoor ik letterlijk niemand meer dat corona 'n griep is (die wel op de longen kan slaan). (Specialisten zullen het anders noemen, maar de bevolking (tm huisartsen) noemen 't gewoon: 'n griep. Ook hoor ik niet meer, dat de regering precies andersom heeft gehandeld dan nodig:
Onze regering had namelijk alléén de zwakkeren en ouderen moeten isoleren en de rest van de bevolking gewoon door laten werken (wél met inachtneming van normale hygiënemaatregelen). Dat was stukken goedkoper geweest en waren er minder doden gevallen in verpleeghuizen.
Jongens, neem de WHO niét serieus: de WHO handelt alleen in eigenbelang. En zoals altijd het geval is geweest: er wordt pas 'n vaccin uitgevonden als de griep allang voorbij is.
Jopie1962
2
quote:

peter545 schreef op 17 april 2020 10:06:

...
Jongens, neem de WHO niét serieus: de WHO handelt alleen in eigenbelang. En zoals altijd het geval is geweest: er wordt pas 'n vaccin uitgevonden als de griep allang voorbij is.
Sinds Bill Gates daar de grote jongen is, denkt men dat een virus hetzelfde is als een computer-virus.
peter545
0
Onze regering heeft één ding goed gedaan i.v..m. corona: snelle oprichting van IC's (intensive cares) met bijbehorend deskundig personeel.
In de toekomst zullen er ongetwijfeld méér griepsoorten opdagen. Het is hopen, dat onze regering zorgt, dat verpleeghuizen en ziekenhuizen standaard meer beademingsapparatuur krijgen.
(reden: vooral zwakkere ouderen overlijden aan griep en griepachtige virussen).

En - om onnodige paniek in de toekomst te voorkomen - besef dat natuurlijk opgebouwde immuniteit voor een waarschijnlijk levenslange gedééltelijke immuniteit zorgt voor élke nieuwe griep en griepachtig virus + dat natuurlijk opgebouwde immuniteit waarschijnlijk levenslang ervoor zorgt dat je dezelfde griep niet meer kunt krijgen.
peter545
0
@Stier de Beer, U had groot gelijk. Daarom heb ik mijn reactie aangepast:
Er is 'n groot verschil tussen vaccins en natuurlijk opgebouwde immuniteit:
'n vaccin zorgt voor gemiddeld slechts 6 maanden immuniteit voor 'n bepaalde griep.
('n vaccin leidt dus tot nul(!) bescherming van ándere griep(achtige) virussen.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.