Farmaceut Roche tornt niet aan verwachtingen

Door AFN op 22 april 2020 08:02 | Views: 1.830

BASEL (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse farmaceut Roche houdt zijn eerder uitgesproken verwachtingen voor dit jaar in stand. Topman Severin Schwan van de onderneming rept in een handelsbericht van uitdagende tijden als gevolg van het rondwarende nieuwe coronavirus, maar zei ook dit jaar nog altijd op een groei van de omzet en de winst te rekenen.

Op basis van de huidige stand van zaken rond Covid-19 rekent Roche dit jaar op een omzetgroei van 2 tot 6 procent, bij constante wisselkoersen. De winstgroei zal daarbij in lijn met de omzet groeien, zo is de verwachting. Het dividend zal dit jaar naar verwachting verder worden opgevoerd. In het eerste kwartaal voerde Roche de omzet met 2 procent op. Bij constante wisselkoersen was dit 7 procent.

Roche staat erom bekend vrij conservatief te zijn met zijn voorspellingen. Daardoor komt het vrijwel niet voor dat de Zwitsers hun verwachtingen in de loop van een boekjaar neerwaarts bij moeten stellen. Vorig jaar heeft het bedrijf zijn verwachtingen tot drie keer toe opwaarts bijgesteld.

De farmaceut zag in het eerste kwartaal van het jaar dat de vraag naar zijn medicijnen goeddeels in stand bleef. Daarbij valt het op dat de nieuwe medicijnen gretiger aftrek vinden dan de oudere middelen die de voorgaande jaren de resultaten van Roche juist goed deden.

Verder is er veel vraag naar de coronatests van de onderneming, waarvoor het de productiecapaciteit fors opvoerde. Ook werkt Roche aan een potentieel middel tegen Covid-19. In verschillende landen loopt een klinische fase III-studie om de veiligheid en werkzaamheid van Actemra / RoActemra bij een ernstige Covid-19-longontsteking te evalueren. Resultaten van die test worden aan het begin van de zomer verwacht.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
ketchup
0

absoluut top bedrijf - heb ze al jaren en ze stellen nooit teleur
idem zo voor Nestlé en ook in iets mindere mate Novartis
CHF doet het ook goed als valuta
het zwaard
0
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.