Goederenhandel G20 geraakt door coronacrisis

Door AFN op 28 mei 2020 12:37 | Views: 1.593

PARIJS (AFN) - De goederenhandel van de G20-landen, de twintig belangrijkste economieën, is in het eerste kwartaal geraakt door de coronacrisis en de lockdownmaatregelen. Dat meldde de Organisatie voor Economische Samenwerking & Ontwikkeling (OESO). Voor het tweede kwartaal wordt verdere verslechtering van de wereldhandel verwacht.

De export van de landen van de G20, met bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Japan plus de Europese Unie zakte in doorsnee met 4,3 procent vergeleken met de voorgaande periode. De import nam met 3,9 procent af. Daarmee zijn ze gedaald naar de laagste niveaus sinds 2017.

De OESO zegt dat handelscijfers uit april van verschillende landen wijzen op een verdere daling van de goederenhandel in het tweede kwartaal. Het gaat bijvoorbeeld om sterke dalingen van de handel van Japan en Zuid-Korea.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
peter545
0
Zou er iemand tegenwoordig nog 'n de gouden handdruk (willen) ontvangen?

Waarschijnlijk niet. Maar jongens, deze griepvariant is spoedig voorbij. De natuur accepteert niet, dat er geknoeid wordt. Die lock downs hebben meer levens gekóst, dan ze gered hebben.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.