'Meer overnamedeals investeringsmaatschappijen door crisis'

Door AFN op 10 juni 2020 08:40 | Views: 2.830

'Meer overnamedeals investeringsmaatschappijen door crisis'

AMSTERDAM (AFN) - Investeringsmaatschappijen verwachten de komende tijd meer overnamedeals te doen rond bedrijven die in de financiële problemen zijn gekomen door de coronacrisis. Dat meldde financieel dienstverlener Intertrust op basis van eigen onderzoek. Daarbij interviewde Intertrust ongeveer 150 beheerders van private-equityfondsen in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Van die groep denkt 92 procent dat er een toename komt van overnames in de komende twaalf maanden van bedrijven die financieel in zwaar weer verkeren of bijna bankroet zijn. Door de crisis zijn veel bedrijven hard geraakt en in waarde gedaald en dat maakt ze interessant voor durfkapitalisten.

"Ondanks de uitdagingen waarvoor de markt zich gesteld ziet, blijkt uit de studie dat er in de sector nog steeds sprake is van een zekere mate van positiviteit. Een derde (32 procent) van de respondenten denkt dat het klimaat voor private equity als geheel zal verbeteren en ongeveer de helft (47 procent) zegt optimistisch te zijn dat de sector in staat zal zijn om de pandemie te doorstaan en er uiteindelijk sterker uit tevoorschijn zal komen in de komende twee jaar", aldus Intertrust.

Reacties

4 Posts
Toddemij
1
Zou goed zijn als de bedrijven die hieraan denken de juiste keus maken tussen die investeringsmaatschappijen die ze echt vooruit willen helpen met hun kapitaal op hun groeipad of die investeringsmaatschappijen die je volhangen met schulden je kapitaal eruit trekken en in feite je dood tegemoet laten gaan.
Lepre Chaun
0
Blackstone wilt NIBC ook voor een Appel en een Ei overnemen .
Eerst 9,85 Euro bieden en nu 7 Euro .
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.