Lagere omzet voor speciaalchemieconcern Avantium

Door AFN op 12 augustus 2020 08:06 | Views: 2.820

Lagere omzet voor speciaalchemieconcern Avantium

AMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemieconcern Avantium zag de omzet in de eerste helft van het jaar dalen. Volgens de onderneming heeft de coronacrisis een beperkte invloed op de activiteiten. Onder de streep resteerde een wat kleiner verlies dan een jaar eerder.

De geconsolideerde opbrengsten daalden op jaarbasis met bijna een miljoen euro naar 4,3 miljoen euro. De totale omzet dikte overigens wel aan, door een hogere toekenning van subsidies. Het nettoverlies kwam uit op 11 miljoen euro, van 12,6 miljoen euro negatief een jaar terug.

Volgens topman Tom van Aken heeft Avantium in een vroeg stadium strenge maatregelen genomen om de risico's van overdracht van het coronavirus tot een minimum te beperken. Avantium Catalysis boekte in de verslagperiode een omzet van 4 miljoen euro, 15 procent minder dan een jaar terug. Avantium had eind juni een kaspositie van bijna 35 miljoen euro, tegen ruim 45 miljoen euro eind december.

Het bedrijf, dat zich bezighoudt met hernieuwbare chemie en bioplastics, past de strategische doelstellingen niet aan. Volgens Avantium kan een langdurige pandemie wel een impact hebben op de financiële prestaties van de onderneming.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.