Voorzichtige consumenten drukken resultaten Visa

Door AFN op 28 oktober 2020 22:25 | Views: 1.890

SAN FRANCISCO (AFN) - Creditcardmaatschappij Visa heeft in het derde kwartaal fors minder winst behaald. Het bedrijf voelt de gevolgen van de coronacrisis. De economische stress bij huishoudens maakt dat die voorzichtiger zijn met het doen van uitgaven. Dat zorgde ervoor dat met de creditcards van Visa veel minder transacties werden gedaan.

De crisis zorgt onder meer voor oplopende werkloosheid en onzekerheid als gevolg van de recessie wereldwijd. Dit alles zorgde er in het derde kwartaal mede voor dat Visa 13 procent minder transacties te verwerken kreeg. Daarbij daalde het totale bedrag dat met de kaarten werd uitgegeven met een tiende.

Met name bij de internationale betalingen heeft Visa duidelijk met de crisisimpact te maken. Wereldwijd was hier sprake van een daling van het aantal transacties met 47 procent, omdat mensen veel minder reizen dan voorheen.

Visa hield onder de streep nog wel 2,4 miljard dollar over. Dat was minder dan de ruim 3 miljard dollar een jaar eerder. De omzet zakte met 17 procent tot 4,8 miljard dollar. Het was voor Visa de tweede keer in de geschiedenis dat de kwartaalomzet op jaarbasis daalde sinds de beursgang in 2008.

Reacties

2 Posts
Knarf
0
Minder transacties. Als dit een voorbode is voor Adyen kan ook die luchtballon wat leeglopen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.