'Geef vrachtverkeer uitzondering bij avondklok'

Door AFN op 18 januari 2021 17:57 | Views: 3.295

ZOETERMEER (ANP) - Bij het ingaan van een eventuele avondklok moet er een uitzondering komen voor de logistiek en het vrachtverkeer. "Transport en logistiek heeft een vitale rol in het draaiend houden van de samenleving. Transport gaat 24 uur per dag door. Daarvoor is een uitzondering noodzakelijk", aldus branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN). Ook moet het woon- en werkverkeer van medewerkers in die sector daarbij worden meegenomen, vindt de organisatie.

Zonder de uitzonderingspositie houdt de levering aan veel apotheken, winkels en supermarkten volgens TLN op en dat is geen optie. "Distributiecentra worden dag en nacht beleverd, dan kun je niet opeens restricties in gaan stellen. Dan verstoor je cruciale bevoorradingsstromen", licht een woordvoerder toe.

Branchevereniging evofenedex, die tienduizenden logistieke ondernemers in Nederland vertegenwoordigt, laat weten ervan uit te gaan dat er een uitzondering wordt gemaakt voor cruciaal vervoer. "Net zoals dat bij vorige lockdowns en het dichtgaan van grenzen ging bij de bevoorrading van medicijnen en levensmiddelen. We maken ons er geen zorgen over", aldus een woordvoerster.

Reacties

17 Posts
BeursVis
0
ramp 2017
1
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
De Meeuw
1
Als we hier vandaag niet eerst al tig berichten over het overlijden van Hans de Boer (R.I.P.) hadden gekregen, zouden we nu al véél meer uitzonderingsclaims voor de avondklok hebben gezien.
jan de vakman
4
Een avondklok is de zoveelste ekonomische ramp, die totaal nergens voor nodig is, als we gewoon consekwent overal 1,5 m afstand houden gebeuren er praktisch geen ongelukken,als ik al die drama verhalen over handen wassen moet geloven,dan had ik al 300x overleden moeten zijn aan corona, er gaan elke week duizenden blikjes door mijn handen,dat zouden gevaarlijke broedplaatsen van het virus zijn,mijn uitermate roekeloze gedrag heeft me al die tijd zelfs nog niet 1 lichte vermaning van corona opgeleverd, jan wapent zich uitstekend tegen corona door van dat blik en aluminium geld volop heerlijk gevarieerd fruit te kopen,hij eet heerlijke groente van de tuin, tot nog toe beschermt dit hem perfect tegen corona, heel vreemd dat bij alle corona maatregelen aankondigingen,deze hoogst belangrijke zelfbewapenings maatregelen steevast ontbreken,het kan wel eens de oorzaak zijn van het feit, dat hoe harder we regelen, hoe meer corona ons uitlacht!!
W. Buffetkast
1
@Ramp 17
Dit verhaal rammelt van alle kanten, en dan niet alleen de grammatica (helaas)..
Rowi62
2
Als je bevolking 1 uur buiten laat en dan met zijn allen naar de supermarkt rennen zul je zien dat besmettingen omhoog schieten. Hou de winkels lang open zodat de oudjes en obesitas niet overdag besmet worden.
eltollo
0
Een eventuele avondklok mogen mensen voor hun werk toch wel over straat?
Mijn neefje loopt stage in een bakkerij en moet om half vier 's morgens weg..
tbol
3
de corona zal nooit verdwijnen ,net zoals de griep,dus het wordt tijd dat ipv. de maatschappij zich aanpast aan de zorg de zorg zich gaat aanpassen aan de maatschappij
Go Go Go !
2
Iemand overigens hier die weet of het virus ook kan kloklezen ? Anders hebben we er nog niets aan, zo’n straatverbod.

Gedwongen thuis om de tafel een oud-Hollandsch spelletje “Mens-erger-je-niet” doen. Het spel “Risk” is verboden en ligt in een geheime ruimte onder de vloer. Wel zachtjes fluisteren, want anders hoort het virus je en komt het je halen.


Kaviaar
0
quote:

Rowi62 schreef op 18 januari 2021 19:35:


Als je bevolking 1 uur buiten laat en dan met zijn allen naar de supermarkt rennen zul je zien dat besmettingen omhoog schieten. Hou de winkels lang open zodat de oudjes en obesitas niet overdag besmet worden.


Terecht punt. Alleen de supermarkten tot laat open, om zo gespreider boodschappen te kunnen doen i.p.v. dat iedereen dat overdag doet, wat de drukte doet toenemen als ook mogelijke besmettingen.
En zo niet, dan online.
Kaviaar
0
quote:

Fat Clemenza schreef op 18 januari 2021 18:10:


Ik heb liever een ochtendklok, bij wie moet ik dan zijn ?


Ochtendstond heeft goud in de mond !

Ik denk bij Lodewijk Asscher ;- )
Zakkenvuller
0
Die avondklok is alleen voor t plebs
95 euro boete betaal ik elke avond wel als het moet
TA=verlies
0
quote:

Zakkenvuller schreef op 18 januari 2021 21:17:


Die avondklok is alleen voor t plebs
95 euro boete betaal ik elke avond wel als het moet


Elitaire knakker, boven alles en iedereen verheven!
arme pensionado
1
Interessantje
0
Een avondklok.. is dat ook voor onze lieve bezorgers van thuisbezorgd, ubereats en jawel.. Takeaway?
ff_relativeren
0
quote:

Interessantje schreef op 19 januari 2021 00:16:


Een avondklok.. is dat ook voor onze lieve bezorgers van thuisbezorgd, ubereats en jawel.. Takeaway?

Ja.
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.