Tuincentra: laat ons in ieder geval buitenterrein openen

Door AFN op 24 februari 2021 20:08 | Views: 3.467

ZEIST (ANP) - Tuincentra zouden buitenterreinen voor meer dan twee klanten tegelijk moeten kunnen openen. Daarvoor pleit belangenorganisatie Tuinbranche Nederland, die vindt dat tuincentra met de dinsdag aangekondigde versoepeling van lockdownmaatregelen op geen enkele manier geholpen zijn.

Directeur Frank van der Heide van de brancheorganisatie wijst erop dat tuincentra vaak een winkeloppervlak tussen de 3000 en ruim 15.000 vierkante meter hebben. Een groot deel daarvan is in de open lucht. Daar zou het volgens hem prima mogelijk zijn om één klant per 40 vierkante meter toe te laten, stelt hij.

Op dit moment mogen tuincentra op hun buitenterreinen alleen nog bloemen verkopen. Voor andere producten, zoals planten of bloembollen, geldt dat klanten die alleen kunnen bestellen en minimaal vier uur later mogen afhalen. Tuincentra vrezen dat met de lente in aantocht, wanneer er doorgaans veel tuinplanten worden verkocht, nu veel van die versproducten moeten worden weggegooid door een tekort aan geschikte verkooplocaties.

Het kabinet maakte dinsdag bekend dat winkels weer klanten mogen toelaten op afspraak. Tussen reservering en het winkelbezoek moet minstens vier uur zitten. Per verdieping van een winkel mogen hoogstens twee klanten tegelijk aanwezig zijn.

Reacties

8 Posts
pe26
0
In België snappen ze het beter dan in Holland. Wat een star beleid voeren we in den Nederlanden. Spreid de mensen; zeker in de buitenlucht en in grote goed geventileerde ruimten.
Beursverkloot
0
quote:

small_investor schreef op 24 februari 2021 22:12:


Iedereen wil open en carnaval vieren. Gewoon doen.


Precies, en dat je schoonmoeder met corona niet op de overvolle IC terecht kan... is ook niet het grootste probleem.
plusmin
0
quote:

Beursverkloot schreef op 24 februari 2021 22:32:


[...]

Precies, en dat je schoonmoeder met corona niet op de overvolle IC terecht kan... is ook niet het grootste probleem.


Aha, u kent mijn schoonmoeder dus ook.
Nuchtertransparant
0
quote:

Beursverkloot schreef op 24 februari 2021 22:32:


[...]

Precies, en dat je schoonmoeder met corona niet op de overvolle IC terecht kan... is ook niet het grootste probleem.
Schoonmoeder komt daar alleen als ze flink overgewicht heeft en rond de 60 is. Aandeel oudere vrouwen op de ICU is verwaarloosbaar tov ziektes als hart en vaat en kanker (82.000 doden per jaar in NL).
Japio_
0
quote:

pe26 schreef op 24 februari 2021 21:36:


In België snappen ze het beter dan in Holland. Wat een star beleid voeren we in den Nederlanden. Spreid de mensen; zeker in de buitenlucht en in grote goed geventileerde ruimten.De eerste lockdown was slim, maar deze is volslagen kansloos. Bij de Appie is het drukker dan ooit tevoren, in willekeurige park wandel je zij aan zij en onder water wordt er toch wel feest gevierd.
rene02
0
Het probleem is dat Nederlanders zich niet kunnen gedragen! Als je het buitendeel openmaakt komen er heel veel mensen op af en trekt niemand zich meer iets aan van de regels. Kijk maar naar het Vondelpark!
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.