Yellen: rijke landen moeten arme landen aan vaccins helpen

Door AFN op 25 februari 2021 16:17 | Views: 2.463

WASHINGTON (ANP/AFP) - Regeringen van rijkere landen moeten armere landen helpen toegang te krijgen tot vaccins om de coronapandemie te stoppen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen gezegd in een brief aan de leden van de G20, een groep rijke industrielanden.

Bij alle inspanningen om de wereldeconomie weer op de weg van herstel te krijgen, is het volgens de bewindsvrouw allereerst belangrijk dat het virus een halt wordt toegeroepen. "Een snel en echt wereldwijd vaccinatieprogramma is de sterkste stimulans die we de wereldeconomie kunnen geven", benadrukt ze. ?

Volgens Yellen is het daarnaast belangrijk dat overheden doorgaan met de steunmaatregelen voor hun eigen economieën. Op die manier wordt een soort overbrugging geregeld om landen door de coronacrisis te helpen. Het vroegere hoofd van de Amerikaanse centrale bank waarschuwt dat landen hun steunbeleid niet te vroeg moeten stopzetten.

Reacties

5 Posts
Aukes
0
SuTrade
0
Hoeveel verdiend zij?? geen rep over wall street investeerders met miljarden aan overschot !
mok
0
Er is nauwelijks Corona in arme landen. Ze hebben niet eens ramen in de huizen, altijd ventilatie. Ze worden ook niet oud, dus risico leeftijden zijn er vrijwel niet. Er zijn enorm veel andere virussen waar ze meer last van hebben. Ophouden met die onzin, ga liever ons vaccineren zodat we geld kunnen verdienen om aan die arme sloebers te geven.
Jopieklaploper
0
Een prachtige oproep van een prachtige vrouw. Deze vrouw verdient een standbeeld, hulde
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.