Horecabranche begint nog een corona-rechtszaak tegen overheid

Door AFN op 25 februari 2021 17:57 | Views: 2.092

WOERDEN (ANP) - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) begint nog een corona-rechtszaak tegen de overheid. De brancheorganisatie wil via een kort geding afdwingen dat een beloofde aanvulling op de zogeheten TVL-coronasteun zo snel mogelijk wordt uitbetaald.

Veel eigenaren van restaurants en cafés hebben deze week een bericht gekregen van de overheid dat dit geld niet zoals verwacht eind februari zal worden betaald, maar "binnen 16 weken". Volgens KHN dreigen veel ondernemers daardoor in betalingsproblemen te komen.

De horecabranche kondigde eerder deze week al een rechtszaak aan om de sector weer te laten openen. Ook wilde KHN via een bodemprocedure een schadevergoeding voor de branche regelen. Wanneer de zaken precies dienen is nog niet bekend.

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is voor mkb-ondernemers en zelfstandigen die door de coronamaatregelen veel omzet verliezen, maar wel doorlopende vaste lasten hebben. Bedrijven met minder dan 250 medewerkers krijgen een subsidie voor hun vaste lasten. De TVL-subsidie is afhankelijk van de hoogte van de vaste lasten en het omzetverlies.

Reacties

4 Posts
barondehuile
1
No work due to external issues, pity of course, but help was there for free and still they are asking for more. They should have insured themselves better against external influences [b]or have sufficient reserves.This is a business risk, so why should the tax payer do more than helping their minimal needs. Shame.
kenner66
3
De overheid is zeer onbetrouwbaar en inefficiënt.
Ambtenaren en politici zijn zelfingenomen arrogante mensen die de sier maken met de door ons opgehoeste belasting geld.
Het beste kun je uit het buitenland komen dan krijg je alles een huis en elektrische fiets en verder alles gratis je hoeft geen enkele bijdrage te leveren of ooit geleverd te hebben om NL overeind te houden.

Pearljamfan
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
beleggertje2020
0
Denk dat als we nog een paar weekjes langer wachten met de boel open te gooien , we hier hele grote problemen gaan krijgen in de vorm van vele faillisementen in de komende jaren. Het water staat vele ondernemers nu letterlijk tot aan de lippen, ondanks alle steun ! En ja er zijn ook steeds meer mensen die domweg hun belastingen en verplichtingen van voor de corona al niet of nauwelijks meer konden betalen. Dus tja ook grote ketens die relatief weinig steun kregen, vallen om met ook zeer vele massa-ontslagen. Misschien valt er nog heel wat te redden als men per 1 maart de hele boel weer open kan gooien zoals vanouds ! Why not ? Er zijn goedwerkende vaccins tegen corona in aantocht en de meeste oudere kwetsbaren zijn al een keer ingeent . Na maart wordt het middel tegen corona nog erger dan de kwaal.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.