Techfondsen tonen wat herstel op overwegend rood Wall Street

Door AFN op 26 februari 2021 22:33 | Views: 5.835

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend in het rood gesloten, na de forse minnen een dag eerder. In de technologiesector was enig herstel te zien van de recente klappen, waardoor de techgraadmeter Nasdaq in het groen wist te eindigen. Maar over het algemeen was het sentiment onder beleggers op Wall Street nog steeds voorzichtig.

De Nasdaq sloot met een plus van 0,6 procent op 12.909.44 punten, nadat de index donderdag nog 3,5 procent omlaag ging. Grote techfondsen als Apple, Facebook, Google-moeder Alphabet en Microsoft lieten plussen tot 1,5 procent zien. De toonaangevende Dow-Jonesindex daalde echter 1,5 procent tot 30.932,37 punten en de brede S&P 500 verloor 0,5 procent tot 3811,15 punten.

Verder was er aandacht voor vakantieverhuurplatform Airbnb dat met beter dan verwachte kwartaalcijfers kwam, geholpen door herstel op de Amerikaanse thuismarkt. Het aandeel Airbnb klom ruim 13 procent.

DoorDash

Maaltijdbezorger DoorDash, die in december naar de beurs ging, won 1,7 procent. De omzet steeg afgelopen kwartaal zeer sterk, geholpen door de grote vraag naar maaltijdbezorging door de coronacrisis. Wel leed het bedrijf verlies.

Computerspellenverkoper GameStop daalde meer dan 6 procent. Donderdag ging het aandeel nog ruim 18 procent omhoog, na nieuwe acties door Reddit-beleggers die proberen shortsellers, speculanten die geld willen verdienen aan een koersdaling, een hak te zetten. Softwareconcern Salesforce verloor 6,4 procent na tegenvallende winstverwachtingen.

Consumentenbestedingen

Op macro-economisch gebied werd bekend dat de consumentenbestedingen in de Verenigde Staten in januari met 2,4 procent zijn gestegen. In december namen de consumentenuitgaven in 's werelds grootste economie nog met een bijgestelde 0,4 procent af. De persoonlijke inkomens van Amerikanen sprongen vorige maand met 10 procent omhoog, dankzij de steuncheques van de overheid om huishoudens door de crisis te helpen.

De euro was 1,2067 dollar waard, tegenover 1,2095 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2,8 procent tot 61,67 dollar. Brentolie kostte 2,4 procent minder op 64,47 dollar per vat.

Reacties

17 Posts
Lepre Chaun
0
Einde aan Tupperware in Nederland.

Het Amerikaanse Tupperware stopt over
drie dagen met de directe verkoop van
producten in Nederland.Daarmee komt ook
een einde aan de tupperwareparty's,die
al jaren worden gehouden.Het bedrijf
zegt dat het besluit "niet lichtzinnig"
is genomen.Tupperware blijft wel wel in
Duitsland en België actief.
jan de vakman
1
Nou, niet alleen die biden fans schreven rood, bij mij was het van de week ook kommer en kwel, ik moet wel zeggen, dat amerika elke dag de grote dipveroorzaker is, elke keer storten we na half 4 het ravijn in, de aex viel 4% naar beneden, ik noteerde een zelfde droevig resultaat, voor al in amerika gingen de chippetjes in grote getalen in de vuilbak, ze besmetten in hoge mate ook onze aardappel schijfjes, die konden geen goed doen van de week, asml had een giga order van 4,3 miljard;beloning -5,8%, asmi had hele mooie cijfers en vooruitzichten, helaas hadden we alleen zicht op de spaarzame rafelrandjes door corona resultaat-6,33%, mijn oude vlammetje besi kwam nog het meest ongeschonden uit de strijd-3,62%
Rustig naast elkaar leggen van de cijfers van mijn 3 chipvrienden heeft mij doen besluiten om bij asml dikke winstneming te doen, niet dat daar iets mis is, maar als dat rentespook meer kriebels krijgt, dan krijgen de dure jongens de hardste klappen!
Vergelijking tussen asmi en besi leert dat de vooruitzichten van besi toch nog mooier zijn en heel belangrijk, hun marges liggen veel beter en niet minder belangrijk het dividend van besi is wijd en breed het meest aandeelhouders vriendelijk en hun uitkerings data geven de mogelijkheid van turbo dividend, vandaar dat ik asml voorlopig in de mottenballenkast heb geparkeerd en asmi voor de helft richting mijn oude vlammetje heb verschoven; hij staat weer met stip op een welverdiende ereplaats in mijn porto!!
Ook heb ik bij het verschuiven een deel richting de grondstoffen gedaan, meer shelletjes, want het word weer heel druk op de weg en de benzineprijzen rijzen de pan uit en als je die bokkensprongen van air france moet geloven, dan staan er straks duiktuigfiles op schiphol, nou die beesjes lusten nogal een slokje!
Ook aperrammetje bijgekocht, volgende week trakteert hij weer en bij Dalm is de rvsprijs opnieuw gestegen, trouwers geel en rood goud, of nee, dat spul heet koper gaan helemaal als raketten, volgens Dalm topman Aaike nadert de koperprijs de 10000€/ton, dus Dalm bezoeken stemmen best wel vrolijk!!
Hoe de pret met post nl maandag gaat uitpakken weet ik niet, ik heb nogal wat mega dividenden horen noemen, maar omdat tante pos ook stevig voor haar winstghevende tak moet investeren, zal ik al heel blij zijn met 2 duppies!!
topdividender ordina kon het all thime high niet vast houden, maar winstnemen met zo.n dividends vooruitzicht lijkt mij niet slim, dat geeft heel zeker aan dat zij geloven in een zonnige toekomst!!
Vandaag, net als op de beurs;achteruitboeren, met een beetje geluk komt de akker vandaag om, spitten doe je om weer volop oogst van de akker te halen, op de beurs moet je ook wel eens een deel van je porto omrooien, om oogst te blijven houden!!
Morgen zijn we helaas niet fysiek welkom, het AD maakt vandaag de balans op van een jaar corona, als we deze cijfers naast die van de spaanse griep leggen, dan moeten we zeggen;het is nog altijd een storm in een glas water, daarnaast moeten we zeggen, als we met 1,5m afstand veel ellende kunnen voorkomen, dan moeten we dat zeker doen; voorkomen is altijd beter dan genezen, morgen willen we toch digitaal naar de HEILAND luisteren,HIJ heeft gezegd vlak voor Zijn lijden en sterven; in de eindtijd, vlak voor Mijn wederkomst zullen er overal in de wereld gevaarlijke besmettelijke ziektes zijn, dat WOORD is nog altijd super aktueel en betrouwbaar, voor de meest gevaarlijke ziekte ; de zonde gaf HIJ het meest kostbare dat HIJ had; Zijn leven!!
Maandag hoop ik dat de kleur van de lentemaand de beurs gaat versieren; mooi helder groen!! SJALOOM!!!
pink
3
its all in the game
1
quote:

pink schreef op 27 februari 2021 14:01:


En dit geneuzel voldoet aan de forumreglementen? Onbegrijpelijk.
Pink


AB tje, de kwaliteit van IEX en ook van het forum holt hard achteruit, heb ik veel vaker aangegeven, ook per mail maar IEX is daar niet gevoelig voor.
pink
1
pink
1
Vakman ga zieltjes winnen in Urk maar niet hier.Ik begriip niet dat IEX hiervoor zich leent.
Pink.
Dividend Collector
0
Pink stop aub met je persoonlijke vete tegen Jan de vakman. Iedereen is hier vrij om op eigen wijze over de beurs te posten en hij valt hierbij niemand aan. Je bent zelf vrij om dit wel of niet te lezen.
pink
0
quote:

Dividend Collector schreef op 27 februari 2021 18:52:


Pink stop aub met je persoonlijke vete tegen Jan de vakman. Iedereen is hier vrij om op eigen wijze over de beurs te posten en hij valt hierbij niemand aan. Je bent zelf vrij om dit wel of niet te lezen.

idd.Ik ben vrij om "het" te lezen en er commentaar op te leveren.Nog iets DC?
Pink.
pink
1
Vakman? Ooit eens nagedacht of jouw HEILAND een doorgesnoven hippie was?Toffe peer,dat vind ik ook.Maar om nou te zeggen dat je DE ZOON VAN GOD bent gaat me te ver.Dan spoor je toch niet.
Pink.
pink
0
quote:

pink schreef op 27 februari 2021 22:52:


Vakman? Ooit eens nagedacht of jouw HEILAND een doorgesnoven hippie was?Toffe peer,dat vind ik ook.Maar om nou te zeggen dat je DE ZOON VAN GOD bent gaat me te ver.Dan spoor je toch niet.
Pink.
Ja???
jan de vakman
0
Ja, dat herdenken we nu precies in de lijdenstijd, Kajefas, de hogepriester zei; zweer het mij of U de ZOON van GOD bent, toen zei JEZUS, ja IK ben de ZOON van GOD en van nu af aan zult u HEM zien komen met grote kracht en heerlijkheid!!, toen stopte Kajafas zijn oren dicht en schreeuwde; naar het kruis met HEM, daar aan de voet van dat kruis is het mooiste plekje, daar vloeide ZIJN heerlijk alles verzoenende bloed, elke straatarme zondaar komt daar voor eeuwig schatrijk vandaan, zullen we er samen heen gaan??
small_investor
0
Dividend Collector
0
Beste Jan, misschien kun je je religieuze teksten voortaan achterwege laten in je wekelijkse post. Die horen niet thuis op een beursplatform. Dat ben ik wel met pink eens. Maar ga vooral door met de rest.
pink
0
quote:

Dividend Collector schreef op 28 februari 2021 09:32:


Beste Jan, misschien kun je je religieuze teksten voortaan achterwege laten in je wekelijkse post. Die horen niet thuis op een beursplatform. Dat ben ik wel met pink eens. Maar ga vooral door met de rest.

Doorgaan met de rest??? Kappen met die hap.Zingen in de kerk!!! Covid is een lachertje!!! (is een griepje)
Echt schandalig.Vakman moet eens gaan praten met zijn dochters.En DC, ga jij nu de scheidsrechter uithangen hier op het forum?
Pink.
Dividend Collector
0
Nee pink, maar actie is reactie. Jij valt hem aan. Ik wil alleen duidelijk maken dat ik zijn stukjes over de beurs wel kan waarderen. Al het andere is ruis en ik kan me voorstellen dat je daar aanstoot aan neemt. Maar een forum is toch vrij , ook voor mensen met een afwijkende mening? Zolang maar met respect naar de ander. Laten we de discussie maar sluiten, want anders gaat dit elke week zo. Agree to disagree?
jan de vakman
1
2 slot opmerkingen; heer pink ga eens een cursusje begrijpend lezen volgen, dat zou je ervan weerhouden om allerlei pertinente onjuistheden over je medemens te verspreiden, een voorbeeldje; juist gesprekken met zijn dochters leren jan om de juiste waarde van covid te begrijpen; 75% van de ic gevallen zijn menselijke tota-loss gevallen, ze zouden anders aan diabetes, obesitas of andere ziekten overlijden, ik bagataliseer covid zeker niet maar pleit juist altijd voor; eet en leef gezond en houd afstand!!
Tegen mijn dividendvriend zeg ik; geloof en aandelen hebben zeker met elkaar te maken, de wetenschap dat aandelen alleen tijdelijke waarde hebben, maken je een evenwichtiger belegger die vaker de juiste beslissingen neemt, bovendien leert geloof je om niet alles voor je zelf te houden, maar je minder bedeelde medemens te helpen, daar rust zegen op!! welterusten!!
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.