Oliehandelaren verwachten dat OPEC productie opvoert

Door AFN op 28 februari 2021 14:15 | Views: 4.673

Oliehandelaren verwachten dat OPEC productie opvoert

WENEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Een groot deel van de oliewereld is het erover eens dat de productie van het aantal vaten moet worden opgeschroefd, meldt persbureau Bloomberg. De olieprijzen zijn terug op het niveau van voor de coronapandemie en de wereldwijde voorraad daalt in het hoogste tempo in twintig jaar. Daar komt bij dat olieraffinaderijen in de Amerikaanse staat Texas door ijzige kou stil hebben gelegen.

Oliekartel OPEC en Rusland komen deze week bijeen en maken dan mogelijk productieverlagingen van vorig jaar ongedaan. Zeker is dat niet omdat vooral Saudi-Arabië er bij andere producenten op aandringt voorzichtig te blijven vanwege de aanhoudende dreiging van de coronacrisis. Door de coronapandemie kelderde de vraag naar olie in 2020. Als OPEC niet besluit om de productie te verhogen kan dat leiden tot een stijging van de olieprijzen.

In januari kwam Saudi-Arabië, de grootste olie-exporteur ter wereld, nog met het verrassende nieuws de eigen productie in februari en maart met 1 miljoen vaten per dag te verlagen. Deze week wordt ook duidelijk of de Saudi's vanaf april weer meer willen gaan oppompen.

Reacties

4 Posts
riviera1234
0
In z’n eerste maand heeft Biden de olie industrie in de usa al zwaar geraakt, en maakt ook nog eens geen vrienden in Saudi Arabie op dit moment.. komt nog bij dat de OPEC ook wel door heeft dat op (heel) lange termijn olie minder belangrijk wordt. Met andere woorden de OPEC landen weten dat zij de nu ontstaande onbalans moeten uitmelken en dus de huidige strategie behouden met hier en daar wat kleine verhogingen voor de buhne. Waarop de usa weer eens ruzie gaat maken in het MO. We zullen het zien.
Mijn Vriend
0
Die produktieverhoging komt er, alleen in welke mate is de vraag, geen produktieverhoging is nog een extra motivatie voor andere energiebronnen.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.