'Zilver is het cyclische broertje van goud'

Door AFN op 16 oktober 2012 19:21 | Views: 4.880

'Zilver is het cyclische broertje van goud'

RIJSWIJK (AFN) - Zowel de goud- als zilverprijs is de afgelopen jaren enorm gestegen, al verschilt de ontwikkeling van de prijs van de twee edelmetalen heel sterk. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ,,Zilver is het cyclische broertje van goud'', aldus Georgette Boele van ABN Amro

De prijs voor een kilo goud stond in oktober 2007 nog op zo’n 17.000 euro. Vijf jaar later moest er liefst 43.000 euro worden neergelegd voor een kilo. Een stijging van liefst 253 procent. De zilverprijs deed het niet veel anders. Kostte een kilo van dit metaal in oktober 2007 nog 300 euro, inmiddels moet daar 750 euro voor worden neergeteld. Ook dat is een stijging van 250 procent.

Het blijkt dat beleggers de edelmetalen de afgelopen jaren zagen als een waardevolle investering. ,,De reële rente ging omlaag en de dollar stond onder druk’’, verklaart Boele. ,,Ook aandelen, obligaties en vastgoed waren geen veilige investering’’, vult Theo Vermeulen van de Federatie Goud en Zilver aan.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.