Topbestuurders Ted Baker weg na winstalarm

Door AFN op 10 december 2019 09:05 | Views: 1.730

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van modemerk Ted Baker, topman Lindsay Page en voorzitter David Bernstein, leggen hun functie neer. Ze zwaaien af op het moment dat de Britse onderneming waarschuwt dat de winst veel lager uitvalt dan verwacht. Ted Baker kampt onder andere met tegenvallende verkoopcijfers tijdens het koopjesfestijn Black Friday.

Ted Baker, dat ook in Nederland kleding en tassen verkoopt, kent een roerig jaar. Zo trad Page in april aan als opvolger van de oprichter van het modebedrijf, Ray Kelvin, nadat die laatste werd beschuldigd van ongewenste intimiteiten op de werkvloer. Page wordt nu tijdelijk opgevolgd door financieel directeur Rachel Osborne.

Ted Baker verwacht dit jaar een winst voor belastingen van minimaal 5 miljoen pond, omgerekend 5,9 miljoen euro. Dat kan afhankelijk van de kerstverkopen nog oplopen dan 10 miljoen pond. Dat is fiks minder dan vorig jaar, toen op bijna 51 miljoen pond winst werd gemaakt. Het bedrijf kijkt naar kostenbesparingen en schrapt zijn dividend voor aandeelhouders.

Beleggers schrokken van het nieuws. Het aandeel Ted Baker was dinsdag in de vroege handel op de beurs in Londen ruim een kwart minder waard.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.