Run op goud en zilver door spanningen Midden-Oosten

Door AFN op 3 januari 2020 10:17 | Views: 13.209

Run op goud en zilver door spanningen Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP) - De oplopende spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten door een Amerikaanse drone-aanval in Irak is duidelijk merkbaar op de financiële markten. Beleggers nemen hun toevlucht tot relatief veilige investeringen als goud en zilver.

De goudprijs steeg vrijdag naar zijn hoogste punt in vier maanden tijd. Zilver werd 1,3 procent duurder en ook de Japanse yen, die doorgaans als veilige haven wordt beschouwd, was in trek.

Door de drone-aanval, die door de Amerikaanse president Donald Trump was bevolen, kwam de in Iran erg populaire generaal Qassem Soleimani om het leven. De hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, zwoer die aanslag te vergelden.

Als gevolg van de spanningen zaten olieprijzen in de lift. Dat is weer slecht nieuws voor onder meer luchtvaartmaatschappijen die. Sowieso zijn die doorgaans gevoelig voor geopolitieke spanningen. Dit was vrijdag duidelijk te merken op de beurzen in Europa. Luchtvaartondernemingen als Air France-KLM, Lufthansa, easyJet, en British Airways moeder IAG verloren stuk voor stuk aan beurswaarde.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

7 Posts
Just lucky
0
TA=verlies
0
quote:

het zwaard schreef op 3 januari 2020 12:15:

Komen de goudkevers weer uit hun hol.
Als je dan graag iets wilt delen...schijf je dit....
Zegt iets over deze auteur.
[verwijderd]
0
ik zou eerder staal gaan inslaan en kopen. Oorlog is altijd goed voor de staalindustrie.
Ugh.... als je de AEX moet laten dalen via de ellende van een oorlog en goud weer massaal inkopen dan kunnen we ook reklame maken voor de staalboeren.

snuf13
0
[verwijderd]
0
Niet alleen Goud, ook zilver en de olieprijs zitten in de lift zie:
www.wisselkoersberekenen.nl/grondstof...

En dat zal nog wel even duren, zelfs nu Trump wat matigd. Vlammetje kan zo weer in de pan slaan en oplaaien. Ik denk namelijk niet dat Iran echt wil onderhandelen met de bully Trump, maar goed we gaan het zien.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.