'Licht herstel Wall Street na forse verliesbeurt'

Door AFN op 25 februari 2020 14:43 | Views: 1.718

'Licht herstel Wall Street na forse verliesbeurt'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen dinsdag naar verwachting met plussen aan een nieuwe handelssessie. Daarmee tonen ze iets van herstel na de forse verliezen van maandag, toen de drie belangrijkste graadmeters diep in het rood sloten wegens zorgen rond het nieuwe coronavirus.

Die verliezen volgden op de uitbraak van het coronavirus in Noord-Italië in het weekend. De explosieve toename van het aantal besmettingen in dat land maakte duidelijk dat het virus een steeds internationaler probleem wordt. Beleggers houden berichten over de verdere toename van het aantal besmettingen buiten China scherp in de gaten.

Grote beursfondsen kwamen met updates over de financiële gevolgen van de epidemie. Vliegmaatschappij United Airlines liet zijn winstdoel los wegens de gekelderde vraag naar tickets voor vluchten naar Azië. Creditcardbedrijf Mastercard stelde zijn verwachtingen over de omzetgroei dit kwartaal naar benden bij, doordat het coronavirus een rem zet op internationale reizen en aanverwante aankopen.

Mastercard kondigde ook aan dat topman Ajay Banga aan het einde van dit jaar zijn functie neerlegt. Hij wordt vervangen door Michael Miebach, die nu nog hoofd productontwikkeling is.

Macy's

Doe-het-zelfketen Home Depot kwam met cijfers over het vierde kwartaal en meldde een toename van de vergelijkbare verkopen. Warenhuisketen Macy's overtrof in het laatste kwartaal van 2019 de gemiddelde winstverwachtingen op Wall Street, geholpen door sterke verkopen rond de feestdagen.

Farmaceut Mallinckrodt lijkt na de openingsbel een forse koerssprong te maken. Het bedrijf heeft een schikking getroffen met Amerikaanse openbaar aanklagers in een onderzoek naar betrokkenheid bij de opiatencrisis in de VS. Het bedrijf vroeg ook faillissementsbescherming aan voor zijn onderdeel voor generieke geneesmiddelen.

Reizen

Onlinereisbureau Expedia staat om een andere reden in de schijnwerpers. Het moederbedrijf van onder andere Trivago gaat zo'n 3000 banen schrappen.

Voedingsmiddelenreus Mondelez roerde zich op de overnamemarkt. Het concern neemt een meerderheidsbelang in koekjesmaker Give & Go.

Dinsdag eindigde De Dow-Jonesindex 3,6 procent lager op 27.960,80 punten. De brede S&P 500 kelderde 3,4 procent tot 3225,90 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 3,7 procent tot 9221,28 punten.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.