Beter Bed voert resultaten op in crisistijd

Door AFN op 17 juli 2020 07:29 | Views: 6.846

Beter Bed voert resultaten op in crisistijd

UDEN (AFN) - Beddenfabrikant Beter Bed heeft de eerste helft van het jaar flink beter gepresteerd dan een jaar eerder ondanks de impact van de coronacrisis. Het bedrijf wist de omzet met bijna 10 procent op te voeren. Daarnaast schreef het bedrijf zwarte cijfers, waar een jaar eerder nog een verlies werd genoteerd.

Volgens topman John Kruijssen van Beter Bed kende het bedrijf een sterk begin van het jaar. In de laatste twee weken van maart, toen lockdownmaatregelen van kracht werden was wel sprake van een flinke dip, ook omdat winkels in België op slot moesten. Maar Beter Bed wist volgens Kruijssen snel te schakelen, met het opvoeren van de onlineverkopen en door maatregelen te nemen in winkels in magazijnen. Verder profiteerde het bedrijf van marketingcampagnes. De inspanningen betaalden zich in april al uit, aldus de topman.

Beter Bed sloot het eerste halfjaar af met een omzet van 103,5 miljoen euro, tegen 94,2 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde een bedrag van 2 miljoen euro, tegen een min van 700.000 euro vorig jaar.

Recordlevel

Volgens Beter Bed ligt er nog voor 23,5 miljoen euro aan werk op de plank. Daarmee is sprake van een recordlevel als het gaat om het orderboek. Het bedrijf ziet dit als een solide buffer in onzekere tijden.

Volgens Beter Bed is het moeilijk om in te schatten wat de coronacrisis dit jaar voor impact zal hebben op de resultaten. Het bedrijf deed ook geen prognoses, maar meldde wel vertrouwen te hebben om de uitdagingen aan te kunnen.

Reacties

8 Posts
MOEdig Voorwaarts
0
Aan het recente koersverloop te zien waren deze verrassende cijfers "in besloten kring" al een tijdje bekend;)

Ik zal er straks misschien eens aan gaan rekenen, maar rekening houdend met een ongetwijfeld dolenthousiaste opening vermoed ik dat het beste er wel af is qua aantrekkelijkheid; last time I checked zag de balans er nogal brak uit. Daar zal een licht positief bedrijfsresultaat niet veel verandering in hebben gebracht. Dan heb je kennelijk ook nog een scala aan peperdure leningen en mogelijke verwatering om rekening mee te houden. Als ik tijd heb zal ik dat eens nader onderzoeken.

Je moet trouwens ook niet vergeten dat er juist veel is verkocht "uit verveling"/bij gebrek aan alternatieven om geld aan uit te geven (horeca/vakantie). Ik denk in ieder geval niet dat van de huidige kopers er volgend jaar velen weer een nieuw bed zullen aanschaffen;)
Sec_Brut
0
quote:

schreef:Je moet trouwens ook niet vergeten dat er juist veel is verkocht "uit verveling"/bij gebrek aan alternatieven om geld aan uit te geven (horeca/vakantie). Ik denk in ieder geval niet dat van de huidige kopers er volgend jaar velen weer een nieuw bed zullen aanschaffen;)


Hoe het ook mag komen , de cijfers zijn zwart ipv. rood en significant beter dan verwacht door ABN Amro !, plus dat de rente 10 % geworden is ipv. 30 % zijn toch tekenen aan de wand.
Je kan ook zeggen dat ondanks Corona tijd ,de mensen juist zijn gaan shoppen bij BeterBed omdat ze van die mooie acties hebben.
MOEdig Voorwaarts
2
Ik heb er even snel wat beter naar gekeken.

Balanspositie is nog wel vrij dun (EV van 5 mln op een balanstotaal van 100 mln), maar niet helemaal hopeloos, zeker zolang de zaken goed blijven lopen. Grootste vraag is echter of Beter Bed dit momentum voort kan zetten, ook als straks velen van het infuus van de overheid worden losgekoppeld en bruut ontwaken. Daarnaast is er waarschijnlijk flink wat vraag naar voren gehaald, bij gebrek aan alternatieven om geld aan uit te geven.

Met een roze bril op is er zeker nog wel wat mogelijk qua koers, maar ik voel niet al te veel aandrang om mij vandaag in het "feestgedruis" te mengen.

Voor degenen die het aandeel al wat langer (maar niet al te lang natuurlijk;)) hadden wordt het natuurlijk wel een mooie dag!!
derftrep
0
Heb ze al erg lang dus ben nog langggggg niet uit het verlies. Maar toch, liever dit dan andersom. Succes allemaal!
Pechorin
0
In deze lockdown tijd worden bedden thuis wat 'steviger' gebruikt zullen we maar zeggen. Dat betekent meer noodzaak om nieuwe bedden te kopen.
Branco P
0
Mensen zijn eenmalig in de coronatijd een nieuw bed gaan kopen van hun vakantiegeld, netzoals dat ze het huis verbouwd hebben. Piek in verkopen is dus eenmalig geweest
Inhoudelijk
1
BeterBed is nu veel beter gepositioneerd nu ze inzetten op e-commerce. Tevens hebben ze nu een grote en gezonde aandeelhouder en is hun balans veel beter op orde. Het is alleen jammer dat ze hun distributie centra hebben moeten verkopen en terug huren. Maar oke, dit was nu eenmaal nodig.

En " Aan het recente koersverloop te zien waren deze verrassende cijfers "in besloten kring" al een tijdje bekend;) " Nee, zelf heb ik wekelijks plukken van 30.000 stuks gekocht en gisteren als laatste pluk 10.000 stuks en met deze aantallen beinvloed je de koers al behoorlijk en neem je ook een enorm risico als de koers instort want dan kan je / ik ze niet meer kwijt, maar aangezien ik achter hun beleid sta he ik het volste vertrouwen in dit bedrijf. Oke, ook hier moet men geduld hebben en niet op maand-basis kijken maar in jaren denken. Komt goed!
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.