'Eigenaren softwarebedrijf Visma stoffen verkoopplannen af'

Door AFN op 14 augustus 2020 19:13 | Views: 5.621

OSLO (AFN/BLOOMBERG) - Eigenaren van softwarebedrijf Visma hebben hun plannen om een deel van hun belang in de Noorse onderneming te gelde te maken weer afgestoft. Bronnen meldden aan persbureau Bloomberg dat de verkoop van een belang van 20 procent wordt overwogen. Een eventuele transactie zou aan het bedrijf een prijskaartje van 10 miljard euro hangen.

Visma is onder meer actief in Nederland, waar het recent een aantal overnames deed. Zo werd begin dit jaar Circle Software ingelijfd. Eerder kochten de Noren onder meer al Idella en Raet.

Voor de coronacrisis in alle hevigheid losbarstte probeerden de investeerders al een belang van 30 procent in Visma te slijten. Door de crisis gingen die plannen op de plank. Destijds werd de waarde van Visma op 8 miljard euro geraamd. Visma biedt onder meer softwareondersteuning aan kleine ondernemingen op het gebied van onder meer boekhouding, facturering en clouddiensten.

Onder de geldschieters die in totaal dus een vijfde van Visma willen verkopen, is private equity-firma Hg. Andere investeerders zijn onder meer de in Londen gevestigde Montagu Private Equity en Canada Pension Plan Investment Board. De eigenaren zouden gericht op zoek zijn naar kopers en het belang niet per veiling in de markt willen zetten. De besprekingen zijn nog in een vroeg stadium en het is geenszins zeker of het tot een deal komt.

Reacties

4 Posts
Jopie1962
1
In die oude plannen moeten ze de 'gulden' vervangen door 'euro', en de datums herschrijven met 4 posities in het jaartal.
Pechorin
0
quote:

Jopie1962 schreef op 14 augustus 2020 19:50:


In die oude plannen moeten ze de 'gulden' vervangen door 'euro', en de datums herschrijven met 4 posities in het jaartal.


Ja, en?
Jopie1962
0
quote:

Pechorin schreef op 15 augustus 2020 11:39:


[...]

Ja, en?


En het plan overzetten van ponskaart naar Word-documenten.
Mr.Windows
0
Voor Visma eigenaren leuk maar voor hun bedrijven eronder minder leuk die onzekerheid.
Raet krijgt nu weer een onzekere periode van een nieuwe (private equity) eigenaar.
In HRM/Salaris markt zijn de kaarten Raet&Visma, Exact en Unit4 in handen van (minder stabiele) private equity. afas is wel een familiebedrijf maar de belangen zijn wat minder logisch van circustheater/concertzaal tot sponsor van AZ. Dan blijven als stabiele partijen ADP en Loket.nl over. Het zal in onderhandelingen van een nieuw systeem toch wel spannend worden.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.