VEB stelt Fugro aansprakelijk voor schade door koersval

Door AFN op 5 november 2020 19:12 | Views: 7.287

AMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft bodemonderzoeker Fugro aansprakelijk gesteld voor de geleden schade voor aandeelhouders na een recente koersval van het aandeel. De bodemonderzoeker liet na een lek op de eigen website weten dat het in vergevorderde gesprekken met banken en potentiële investeerders was over herfinanciering van zijn schulden en een mogelijke aandelenuitgifte.

Het aandeel Fugro daalde op 15 oktober na de bekendmaking met wel 8,6 procent. Volgens de VEB was het nieuws al uitgelekt op een openbaar toegankelijke testomgeving op de website van het bedrijf. "Op het beleggersforum IEX ontstond vanaf 12.45 uur een discussie over de uitgelekte claimemissie. Pas om 15.05 uur publiceerde Fugro een bericht waarin zij bevestigde in verregaande onderhandeling te zijn met banken en investeerders", schrijft de beleggersvereniging.

Fugro benadrukt dat het op 15 oktober nog lang niet zeker was dat er een akkoord zou worden bereikt met investeerders en de banken. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers op 19 oktober werd de aandelenuitgifte bekendgemaakt.

Reacties

6 Posts
guusje
14
Wat wil de VEB er mee bereiken met dit bericht nog verder Fugro de afgrond in duwen en geld uit dit bedrijf kaal te plukken. Laat Fugro met rust en laat het bedrijf zorgen dat de financien weer op de rails krijgt.
RESEARCH
1
Geheel terecht deze actie van de VEB. Claim is relatief klein en is een goed signaal aan Fugro. Zijn gewoon erg onzorgvuldig geweest en willen dit niet toegeven.
Ram007
0
Je kan het ook zien als een bericht om de koers te laten zaken zodat de 'gedupeerde aandeelhoudders' het aandeel alsnog goedkoper kunnen kopen.

Via een omweg compensatie regelen ;)

This is how it works maybe :D
rene02
0
Zij kunnen verantwoordelijk stellen dat ze een ons wegen, Aan de koers kan Fugro zelf tocht niks veranderen. En zo kan je bijna elk fonds aansprakelijk gaan stellen. Voorbeelden genoeg denk ik
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.