VodafoneZiggo profiteert van vraag naar snelle verbindingen

Door AFN op 16 februari 2021 11:47 | Views: 1.569

UTRECHT (ANP) - Kabel- en telecombedrijf VodafoneZiggo heeft afgelopen jaar de omzet en winst zien groeien. In coronatijd namen klanten die thuis moesten werken en kinderen hadden met thuisonderwijs vaker snellere internetverbindingen af. De netwerken konden die extra druk goed aan.

De vraag naar snelle verbindingen ziet VodafoneZiggo onder meer terug in een "goede vraag" naar zijn allersnelste GigaNet-verbinding. Momenteel is de topsnelheid van die verbinding 1 gigabit, maar er worden veel hogere snelheden getest. Onder meer door het stopzetten van de analoge televisiesignalen ontstaat er meer ruimte voor data op het kabelnetwerk van Ziggo. De GigaNet-verbinding is nu beschikbaar voor 3 miljoen Nederlandse huishoudens en dat moet dit jaar verdubbelen, waarna in 2022 alle huishoudens in het bedieningsgebied van Ziggo die verbinding moeten kunnen aanvragen.

Ook 5G wordt al veel gebruikt, meldt financieel directeur Ritchy Drost van VodafoneZiggo. "Die overgang is veel sneller dan destijds van 3G naar 4G." Volgens Drost is er nu al veel behoefte aan hogere snelheden, maar zal dat ook blijven toenemen. "Het biedt voor bedrijven mogelijkheden om nieuwe dingen op te bouwen die niet konden met trager internet."

Omzet

Drost is trots dat de Nederlandse netwerken in coronatijd de extra druk zonder problemen hebben weten te verwerken. "De Nederlandse netwerken, zowel vast als mobiel, horen bij de beste van Europa. We zien niet alleen dat klanten dat waarderen, maar ook dat de overheid inziet dat dit een belangrijke groeivoorwaarde voor de economie is. Door die sterke positie kan Nederland sneller herstellen van de coronacrisis."

De omzet van VodafoneZiggo ging vorig jaar met 2 procent omhoog tot 4 miljard euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 6 procent tot 1,9 miljoen euro. Ook dit jaar denkt het bedrijf weer een groei van het bedrijfsresultaat te kunnen behalen. Tegelijkertijd lukte het de onderneming om sneller kosten te besparen als gevolg van de fusie tussen Vodafone en Ziggo dan het bedrijf eerder verwachtte.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.