Alfen verkocht vorig jaar ruim twee keer zoveel laadpalen

Door AFN op 17 februari 2021 09:28 | Views: 13.267

Alfen verkocht vorig jaar ruim twee keer zoveel laadpalen

ALMERE (ANP) - Alfen heeft in 2020 ruim twee keer zoveel laadpalen verkocht als een jaar eerder. Dat komt volgens het Almeerse bedrijf onder meer door stimuleringsmaatregelen van Europese overheden. De coronasteun aan de auto-industrie werd vaak met duurzaamheidsvoorwaarden beschikbaar gesteld en daar profiteerde Alfen van. In totaal produceerde de onderneming 55.500 laadpunten.

Ook de vraag naar slimme oplossingen voor elektriciteitsnetwerken en opslag van energie vonden gretig aftrek omdat klanten druk bezig zijn met de energietransitie. De omzet van Alfen groeide vorig jaar met 32 procent naar 189 miljoen euro. De winst verdubbelde ruim naar bijna 12 miljoen euro.

Voor heel 2021 rekent Alfen op een omzet tussen de 225 miljoen en 250 miljoen euro. "Door de coronacrisis kan het zijn dat investeringsbeslissingen worden uitgesteld", zegt topman Marco Roeleveld. Daardoor zou het bedrijf dit jaar iets minder hard kunnen groeien. De vooruitzichten van Alfen voor de lange termijn zijn positief.

Koploper

Het aantal elektrische auto's groeide ook vorig jaar snel, ondanks de coronacrisis. De Nederlandse overheid wil dat in 2030 alle auto’s die nieuw de weg op komen helemaal zonder uitlaatgassen rijden. Dan zijn er in het land naar schatting 1,7 miljoen laadpunten nodig in steden, op het werk en bij eigenaren thuis.

"We zijn in Nederland samen met Noorwegen koploper wat betreft laadpalen, maar we moeten hard doorgroeien als alle ambities waargemaakt worden", aldus Alfen. Het bedrijf, dat in Nederland een marktaandeel heeft van zeker 35 procent, laat weten op te kunnen schalen wanneer de vraag toeneemt.

Reacties

14 Posts
createmonnie
0
Dat moet dit jaar minstens 2,5 keer zoveel worden om het koersverloop bij te houden
RenBol
2
Tegenvallende resultaten. Aandeel overgewaardeerd. Ballon loop langzaam leeg. Laatste dagen al zo'n 20 % gezakt.
8ball
3
Sander_zwi
2
havik of duif
1
Zoals zo vaak hadden beleggers hun eigen opgebouwde verwachtingen weer te onrealistisch en zijn nu teleurgesteld door hun eigen schuld, maar dat te erkennen is een brug te ver.
LimaVictorMike
1
Zoals je bijna kan spreken over een trend. Bij iedere presentatie van de cijfers goed of slecht volgt er een dump op de markt. Prima gebruik van te maken.
Wijzenuithetoosten
0
De beleggers zien misschien 20% van hun winst verdampen, maar dan houden ze nog 80% winst over en een aandeel van een bedrijf met goede outlook.Deze marktis hoog gewaardeerd maar wel een gegarandeerde groeimarkt
jo.tem
2
jo.tem
2
Alle personenauto's in Europa in de toekomst elektrisch, dus laadpalen = de toekomst
Ben_aan
0
quote:

jo.tem schreef op 17 februari 2021 12:01:


Alle personenauto's in Europa in de toekomst elektrisch, dus laadpalen = de toekomst


mee eens!
maar of Alfen alle laadpalen voor de wereld gaat maken.? dat weet ik neit.. bijvoorbeeld Engie en Schneider-Electric produceren ook laadpalen..
jo.tem
2
Op dit ogenblik is slechts een miniem gedeelte van het wagenpark elektrisch, dus nog een enorme groeimarkt waar Alfen uiteraard zijn graantje zal meepikken
zeurpietje
0
waarom wordt er bij alfen meestal alleen over laadpalen gesproken. dit is slechts een gedeelte van hun inkomsten.
totale inkomsten 2020 189 (in milj)
opslag, batterijen 17
laadpalen 53,50
smart grid solutions 118,50
staat allemaal in het jaarverslag.
drulletje drie
0
quote:

8ball schreef op 17 februari 2021 09:37:


kon ik maar short gaan op dit aandeel, zwaar overgewaardeerd, net als fastned


Alfen NV BNP Booster short 96.461
mark.de.bels
1
De beurs is behoorlijk scheef, KLM reageert niet of nauwelijks op mega verlies, vorige week ING halvering winst gaat met ± 15 a 20% omhoog en zo kan ik er nog wel een paar noemen. Nu hebben de shorters Alfen ook gevonden. Iedereen zijn aandelen te koop aan bieden tegen € 100,- of ff bij Reddit wat posten. Cijfers zijn gewoon goed en er is veel potentieel, je kunt het nieuws niet openen zonder iets van energietransitie tegen te komen, daar worden de komende jaren Miljarden voor uit getrokken en Alfen is hiervoor zeer goed gepositioneerd en bied erg veel perspectief voor de groei de komende 10 jaar. Tot 2030 gaan er grote slagen gemaakt worden in deze transitie en dat zal Alfen zeker geen windeieren leggen. Het aandeel is nu nog goedkoop en wellicht een overnameprooi voor grote jongens als het echt op de radar komt !!!
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.