Philips werkt met Disney aan animaties voor jonge patiënt

Door AFN op 3 maart 2021 16:06 | Views: 1.687

AMSTERDAM (ANP) - Radiologisch personeel in zes Europese ziekenhuizen krijgt binnenkort hulp van Mickey Mouse, Winnie de Poeh en Aladdin. Zorgtechnologiebedrijf Philips heeft samen met Walt Disney animaties ontwikkeld met bekende tekenfilmfiguren van het entertainmentconcern voor in de ziekenhuizen. Het doel is om kinderen die een MRI-scan ondergaan rustig te houden terwijl ze de scannersbuis ingaan.

Voor de jongste patiënten is de scanprocedure vaak geen pretje. "Een MRI-scan ondergaan kan erg lastig zijn, vooral voor kinderen. Je moet lang stilliggen, en terwijl je in de scanner bent is er ook veel geluid en lawaai, wat intimiderend kan zijn", zegt algemeen directeur Werner Satter van de Philips-afdeling Healthcare Experience Solutions.

Met een proef in de deelnemende ziekenhuizen wil Philips nu nagaan of animaties van bijvoorbeeld de Kleine Zeemeermin of het visje Nemo angst bij jonge patiënten kan wegnemen. Deze korte films worden met videoprojecties en speciale belichting afgespeeld op de wanden van de zaal waar de scanner staat. Als dit inderdaad werkt, maken de Disney-figuren ook het werk van zorgpersoneel gemakkelijker, verwacht Philips.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.