Oud-topman Hamers kreeg nog 1,7 miljoen euro van ING in 2020

Door AFN op 11 maart 2021 14:50 | Views: 5.541

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig ING-topman Ralph Hamers, die halverwege vorig jaar vertrok, kreeg voor zijn zes maanden werk bij de bank nog krap 1,7 miljoen euro overgemaakt. Naast een basissalaris van 888.100 euro in die maanden gaat het om bijna 780.000 euro aan andere bezoldigingen, staat in het jaarverslag van de bank.

De nieuwe topman van ING, Steven van Rijswijk, kreeg voor de laatste zes maanden van 2020 ook 880.100 euro overgemaakt als basisloon. Daarnaast kreeg hij 242.000 euro aan andere beloningen. In de eerste helft van 2020 was Van Rijswijk nog als risicodirecteur in dienst van de bank. Daarvoor kreeg hij in zes maanden tijd 610.800 euro loon overgemaakt, plus een beloning van 169.000 euro.

In 2019 kreeg Hamers bij ING een totale beloning van circa 2 miljoen euro. Een jaar eerder was er nog veel ophef toen de raad van commissarissen van ING Hamers' totale beloning fors wilde verhogen naar zo'n 3 miljoen euro. Volgens ING was de maatregel bedoeld om het salaris aan de top concurrerend en marktconform te houden. Maar na felle reacties in de politiek en samenleving zag de bank van het plan af.

UBS

Hamers heeft als voormalig topman van ING ook nog een strafrechtelijke vervolging aan zijn broek hangen voor het falende toezicht op witwaspraktijken bij de bank. Hij gaf leiding aan ING toen het in 2018 een boete kreeg van 775 miljoen euro wegens nalatigheid bij het bestrijden van witwassen.

Hamers stapte in de loop van 2020 over van ING naar het Zwitserse UBS. In de vier maanden dat hij daar werkte was Hamers goed voor een bedrag van omgerekend bijna 3,8 miljoen euro. Hamers trad in september toe tot het bestuur van de Zwitserse bank en heeft sinds 1 november de leiding bij UBS.

Reacties

13 Posts
Travis Bickle
1
Vind ik nog weinig, voor zo'n superman, hij zal buiten gewone gaven hebben, die wij niet kennen, misschien komt hij wel echt van een andere planeet, een hoger ontwikkelde levensvorm en dus dito intelligentie.
FlashHenk
4
Jullie kunnen allemaal wel kritisch zijn op zijn beloningspakket, maar deze man speelt dus wel gewoon mee in Champions League van de bankiers he. Zo moet je dat eigenlijk bekijken. Ralph is eigenlijk de Ronaldo van de bankierswereld. Vandaar dat hij ook strafrechtelijk vervolgd wordt, omdat hij zo'n goede bankier is. *sarcasme uit*
Inhoudelijk
1
Misschien moet hij straks nog vanuit Switzerland vluchten. Verstopt in een boekenkist en weggevlogen naar een zuid Amerikaans land, door omgekochte piloten om maar uit handen van justitie te blijven. We gaan het zien of hij daadwerkelijk vervolgd wordt en ook echt moet gaan zitten, en niet met een schamele boete van 50.000 er mee wegkomt. Maar ik ben bang van wel weer... bankier he.
Jopie1962
0
quote:

Knife Catcher schreef op 11 maart 2021 15:35:


1 woord valt op: "kreeg"


Is dat iets vanuit jouw jeugd, omdat je nooit wat "kreeg" ?
Novice7
0
quote:

Inhoudelijk schreef op 11 maart 2021 15:30:


Misschien moet hij straks nog vanuit Switzerland vluchten. Verstopt in een boekenkist en weggevlogen naar een zuid Amerikaans land, door omgekochte piloten om maar uit handen van justitie te blijven. We gaan het zien of hij daadwerkelijk vervolgd wordt en ook echt moet gaan zitten, en niet met een schamele boete van 50.000 er mee wegkomt. Maar ik ben bang van wel weer... bankier he.


En de boekenkist boven de oceaan per ongeluk uit het vliegtuig schuiven?
deegee
0
kanootjes worden rijk uit gedeeld , via de klanten van banken!!!!!
maar de klanten blijven gewoon aan als klant.
er moet met snelheid een schaalverdeling salarissen komen voor bankiers
schaal 1 salaris per jaar € 200.000 ex bonussen
schaal 2 180.000 per jaar.
zal niet van komen denk ik

dan de CIO van Heineken, 6 miljoen mee gekregen!! hallo , zijn rupsjes nooit genoeg.
Travis Bickle
1
@ FlashHenk feit is dat Hamers niet bepaald een unieke prestatie levert die anderen niet zouden kunnen, Ronaldo daarentegen doet iets wat bijna niemand anders kan, dat is dus bij Hamers totaal anders. Gewoon hogerop gekomen, kansen gekregen en benut,wat ellebogen erbij, maar dus bepaald niet iets unieks. Bovendien hebben zulke gasten,ook niets met ondernemen te maken. Jij weet ook nog uit de boekjes van vroeger, een ondernemer is iemand die voor eigen rekening en risico een organisatie van arbeid en kapitaal leidt. Dat is nu net met al die CEO's niet het geval want risico is 0,0.
Conclusie niet bepaald een unieke prestatie ( Ronaldo wel hoewel die bedragen ook absurd zijn maar veel beter te rechtvaardigen) en 0,0 risico dus inderdaad heb ik van dat soort lui geen hoge pet op.
GJF1959
0
quote:

sammie1988 schreef op 11 maart 2021 18:19:


De belastingbetaler betaald !
Wat een realiteit !!!


Slechts een klein beetje heel erg onbenullige opmerking. Kan zo in de politiek.
Snurker
0
?? Tja, u en ik krijgen een schouderklopje. Met een lachend gezicht wordt er gezegd " je red je wel hè " door de deugniet terwijl hij de zak met dukaten van de tafels Fritst en opdondert. De nieuwe uitvoering van pek en veren. Hoe naïef kan men zijn? Hamers komt er wel mee weg. En de volgende " getalenteerde graaier " ook.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.