Update: Galapagos en Gilead verlengen lock-up periode

Door ABM Financial News op 9 april 2021 07:49 | Views: 21.234

Update: Galapagos en Gilead verlengen lock-up periode

(ABM FN) Galapagos en Gilead hebben donderdag een overeenkomst gesloten om de lock-up periode van Gileads huidige aandeelhouderspositie te verlengen tot 2024. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf donderdagavond laat.

In augustus 2019 tekenden de twee bedrijven een tienjarige R&D-samenwerkingsovereenkomst, waarbij Gilead aandelen Galapagos ontving. Met het amendement dat donderdag werd aangekondigd verbindt Gilead zich aan een volledige lock-up op 16,7 miljoen aandelen tot 22 augustus 2024.

"We staan volledig achter onze langetermijnsamenwerking met Galapagos. We blijven de meerwaarde van de unieke target discovery-aanpak van Galapagos zien, en steunen Galapagos in hun werk om hun potentieel te verwezenlijken", aldus financieel directeur Andrew Dickinson van Gilead.

Het aandeel Galapagos sloot donderdag 0,7 procent hoger op 65,56 euro.

Update: om meer informatie en reactie Gilead toe te voegen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

14 Posts
Chessplayer1992
0
Ja inderdaad: wat zegt dit nu eigenlijk? Ik zie geen teken van kracht en vertrouwen, of mis ik iets?
steelfighter72
0
Sinds bemoeienis van Gilead is het niks meer met GALA
In mijn beleving hebben de cowboys met een kleine deelname een concurrent uitgeschakeld en dat GALA akkoord gaat met nog eens 5 jaar zegt voldoende.... het bestuur kiest zekerheid voor zichzelf en niet de aandeelhouders
Mr sponge
3
Gilead kan zijn geld er 5 jaar niet uittrekken. En dat is negatief voor GALA? Het is tot nu toe geen goede investering gebleken voor Gilead. Waarom zou Gilead zich nog langer willen binden?
gkp2
2

Zo te zien heeft Gilead er meer vertrouwen in dan wij gemiddeld hebben.

quote:

Mr sponge schreef op 8 april 2021 23:10:


Gilead kan zijn geld er 5 jaar niet uittrekken. En dat is negatief voor GALA? Het is tot nu toe geen goede investering gebleken voor Gilead. Waarom zou Gilead zich nog langer willen binden?
Innergenie
1
Voor GALA prima want is natuurlijk bang dat de waarde van de aandelen nog verder kelderen indien Gilead gaat dumpen. Als er geen resultaten meer komen op korte termijn of betere vooruitzichten voor Gilead gaat de dump alsnog plaatsvinden in 2024 na de lock-up. Op een of andere manier moet Gilead er iets voor terug hebben gekregen anders snap ik hun akkoord op deze verlenging niet.
A 's
0
Als Onno nauw eens `n keertje aardig doet tegen de Amerikaanse Goedkeuringsautoriteit dan bestaat er wellicht of misschien nog een kans dat er die goedkeuring er alsnog komt !?!?
objectief
1
quote:

suske wiet schreef op 8 april 2021 22:38:


Het vertrouwen is de grond in geboord


Niet bij Gilead en dat is de belangrijkste en grootste aandeelhouder.
Chessplayer1992
0
Misschien was het amendement: Gilead biedt 90 euro per aandeel, leuker geweest. Gilead per saldo 79 euro cash erbij en betaalt 11 euro voor de pijplijn. En wij kunnen ons geld anders beleggen in deze markt waarbij er momenteel beter renderende projecten lijken te zijn. Dat was een teken van vertrouwen. En dan zouden wij als piet particulier nog kunnen bepalen of we het aanbod aannemen, of toch blijven zitten. Dat deed Brookfield Asset Management vorig jaar ook bij Brookfield Property Management. De koers spoot omhoog en de markt heeft vervolgens op het overnamebod een nieuw minimum neergezet.
B. Legger
0
Heeft Gilead een keuze dan? Ze hebben miljarden aan cash vooruitbetaald aan GALA en tegen de huidige koers heeft uitstappen weinig nut (GAK van rond de 80 zullen ze hebben). De enige optie is vasthouden en dan een persbericht uitdoen zodat de markt daar hopelijk vertrouwen uit put.

Juli 2019:
– Gilead to Make $3.95 Billion Upfront Payment and $1.1 Billion Equity Investment –

A_E_Niks
0
Ik interpreteer dit bericht niet als negatief. De 'cash bodem' zorgt voor enige rust m.b.t. de koers:).
voorspelling aex
0
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.