Wall Street richting lagere opening

Door ABM Financial News op 19 april 2021 14:48 | Views: 2.691

Wall Street richting lagere opening
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Na de recordstanden van vorige week koersen de Amerikaanse beurzen maandag af op een lagere opening. Richting de openingsbel noteerde de S&P 500-future 0,3 procent in het rood en leken de Dow Jones index en Nasdaq respectievelijk 0,2 en 0,5 procent in het rood te gaan openen.

Op weekbasis stegen de drie indexen vorige week ruim een procent en wist de Dow Jones index voor het eerst boven de 34.000 punten te sluiten.

"Na zo'n grote beweging is er ruimte voor een adempauze en een moment van bezinning", aldus vermogensbeheerder Caroline Simmons van UBS Asset Management.

Beleggers beginnen de nieuwe handelsweek terughoudend. Er zijn zorgen over mogelijke vertragingen in de vaccinatieuitrol vanwege de stollingsproblemen met het vaccin van Johnson & Johnson. In de VS wordt overwogen om het vaccin alleen in te zetten bij oudere mensen.

Op macro-economisch vlak is het maandag rustig, terwijl het cijferseizoen in de VS deze week echt losbarst. Onder meer Johnson & Johnson opent de boeken, net als Procter & Gamble, Netflix, American Airlines en Intel.

De euro/dollar noteerde maandag 0,5 procent hoger op 1,2036.

De prijs van een vat WTI-olie schommelde rond de 63 dollar.

Bitcoin noteerde maandag licht hoger rond 57.000 dollar na een flinke dip in de afgelopen dagen. Turkije kondigde voor het weekend een ban op cryptovaluta aan vanwege een gebrek aan toezichthoudende mechanismen.

"Het zijn dezelfde kwesties waar bitcoin al vanaf de eerste dag mee te maken heeft", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. "maar het crypto-landschap is erg verbeterd vandaag de dag", aldus de marktkenner.
 
Bedrijfsnieuws

In het spoor van de dalende bitcoinprijs dit weekend, noteerde beursnieuweling Coinbase maandag bijna 3 procent lager.

Pfizer en partner BioNTech gaan dit kwartaal nog eens 100 miljoen doses van hun coronavaccin leveren aan de Europese Unie. Richting de openingsbel noteerde Pfizer licht hoger en BioNTech iets in het rood.

GameStop CEO George Sherman vertrekt uiterlijk op 31 juli bij het bedrijf, of eerder wanneer er voor die tijd een opvolger is gevonden. Het aandeel GameStop steeg voorbeurs meer dan 9 procent.

Harley-Davidson kwam maandag, een dag eerder dan verwacht, met de resultaten over het eerste kwartaal. In de verslagperiode steeg de winst en was die op aangepaste basis met 1,68 dollar beter dan de 0,90 dollar waar de markt op rekende. Ook de omzet liep op, naar ruim 1,4 miljard dollar, wat ook beter was dan verwacht. Daarnaast verhoogde de fabrikant van motorfietsen zijn outlook. Harley-Davidson rekent nu op een groei van 30 tot 35 procent. Het aandeel steeg voorbeurs 8 procent.

Coca-Cola heeft in het eerste kwartaal minder winst geboekt, door eenmalige effecten waaronder valutabewegingen, terwijl de volumes gelijk bleven en de omzet steeg. De aangepaste winst van 0,55 dollar was wel beter dan de 0,50 dollar die werd voorspeld en ook de omzet van 9 miljard dollar lag boven de 8,7 miljard dollar waar analisten op rekenden. Richting de openingsbel steeg het aandeel Coca-Cola maandag 1,2 procent.

IBM opent vanavond nabeurs de boeken. Geraadpleegde analisten voorspellen een omzet van 17,4 miljard dollar in het eerste kwartaal, tegenover 17,6 miljard dollar een jaar eerder, en een aangepaste winst per aandeel van 1,63 dollar, tegen 1,84 dollar in het eerste kwartaal van 2020. Het aandeel noteerde voorbeurs vlak.

Aandelen Nvidia daalden voorbeurs bijna 3 procent. In het Verenigd Koninkrijk is weerstand tegen de overname van ARM door Nvidia. De Britse regering vreest voor de nationale veiligheid.  De mededingingsautoriteit CMA doet onderzoek en zal uiterlijk op 30 juli dit jaar een rapport presenteren.

Slotstanden

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn vrijdag met nieuwe records het weekend ingegaan. De S&P 500 steeg naar 4.185,47 punten en daarmee een nieuwe piek, met een winst van 0,4 procent. De Dow Jones index ging 0,5 procent hoger en sloot op een nieuwe all time high van 34.200,67 punten. De Nasdaq eindigde 0,1 procent in de plus bij 14.052,34 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Tipje van sluier
0
Bankiers mogen niet in panike raken, owee als fed beetjhe verliest of banken, altijd up in de vs, groen moet, rood niet toegestaan meer al maanden lang.
Tipje van sluier
0
Zie je, zie je, precies zoals ik verwacht had.

NAAIRIJ systeem.
weken lang in april blijven fruts hangen, en ja hoor, precies gisteren na zoveel resetten precies op dat punt gam doen, dan eronder blijven en nu dus rood en lager.
Precies hoe het lichterij is, neppen en dan die kant op.

Het is knap dat systemen dit allemaal berekennen, na zoveel reset dagen prexies op de koers van reset draaien.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.