Stijgende resultaten voor ICT Group

Door ABM Financial News op 28 april 2021 07:42 | Views: 2.419

Stijgende resultaten voor ICT Group
Beeld: ICT Group

(ABM FN-Dow Jones) ICT Group heeft in de eerste drie maanden van 2021 de winstgevendheid harder zien stijgen dan de omzet. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de cijfers die het bedrijf uit Barendrecht presenteerde.

De omzet steeg afgelopen kwartaal dankzij de overnames van Yellowstar en Esprit met 5 procent naar 43,7 miljoen euro. Autonoom was er sprake van een pas op de plaats, "vooral vanwege de krappe arbeidsmarkt", zei ICT. Volgens CEO Jos Blejie zorgde corona ervoor dat het moeilijk was om jong talent binnen te halen.

De EBITDA steeg met 20 procent naar 5,4 miljoen euro. Dit was volgens de onderneming te danken aan de toegenomen productiviteit in combinatie met de genomen kostenmaatregelen. De marge steeg van 10,9 naar 12,4 procent.

Vanwege de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt, besloot ICT geen outlook voor 2021 af te geven. Wel zei de onderneming te verwachten dat de arbeidsmarkt “uitdagend” blijft, wat druk blijft uitoefenen op de autonome groei.

Overname

Begin maart werd door een consortium van NPM Capital en Teslin een overnamebod op de automatiseerder uit Barendrecht gedaan van 14,50 euro per aandeel inclusief dividend.

Toezichthouder ACM is al akkoord met de overnameplannen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront