Beursblik: prima cijfers Ordina

Door ABM Financial News op 29 april 2021 10:31 | Views: 3.900

Beursblik: prima cijfers Ordina
Beeld: Ordina

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van Ordina zijn beter dan verwacht dankzij een sterke omzet en hoge productiviteit. Dat stelde ING donderdag in een rapport.

De omzet was 5 procent hoger dan ING had voorspeld. In combinatie met de sterke productiviteit was het EBITDA-resultaat van 15,7 miljoen euro zelfs 31 procent hoger dan de 12,0 miljoen die de bank had voorzien.

De publieke sector liet een groei van bijna 8 procent zien, na een nulgroei een kwartaal eerder. Ook in de financiële sector, die in het vierde kwartaal nog met 6 procent kromp, was er 1,5 procent groei.

De marge verbeterde sterk en dit is een structurele ontwikkeling, volgens ING.

ING heeft een koopaanbeveling en een koersdoel van 3,60 euro op Ordina. Het aandeel stond donderdag 4,5 procent hoger op 3,58 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Dhrbelegger
0
jan de vakman
0
Nou, ordina heeft geen te grote broek aan getrokken, door heel de jaarwinst als dividend te geven, ze gaan stevig meer in het groen wat winst en omzet betreft!!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.