ArcelorMittal koppelt kredietfaciliteit aan duurzaamheidsdoelen

Door ABM Financial News op 30 april 2021 17:51 | Views: 4.204

ArcelorMittal koppelt kredietfaciliteit aan duurzaamheidsdoelen
Beeld: ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft met zijn kredietverstrekkers overeenstemming bereikt over een aanpassing van eden doorlopende kredietfaciliteit van 5,5 miljard dollar, waardoor die wordt gekoppeld aan de duurzaamheidsdoelen van de staalproducent. Dit meldde het staalbedrijf vrijdag.

Het gaat om de berekening van de te betalen rentes, die worden gekoppeld aan de prestaties van ArcelorMittal op het gebied van duurzaamheid en emissiereductie.

ArcelorMittal wil zijn CO2-uitstoot in 2030 met 30 procent hebben teruggedrongen en streeft ernaar om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Verder is het bedrijf met zijn kredietverstrekkers overeengekomen dat het convenant voor de schuldratio in het doorlopende krediet komt te vervallen in het geval dat ArcelorMittal een zogeheten investment grade met stabiele outlook krijgt van ten minste twee kredietbeoordelaars.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.