Tekort Amerikaanse handelsbalans verder toegenomen

Door ABM Financial News op 4 mei 2021 14:37 | Views: 6.380

Tekort Amerikaanse handelsbalans verder toegenomen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans is ook in maart gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van handel.

Het tekort ging van een herziene 70,5 miljard dollar in februari naar 74,4 miljard in maart, een stijging van 5,6 procent.

De export steeg in maart met 6,6 procent tot 200 miljard dollar, de import nam met 6,3 procent toe tot 274,5 miljard dollar.

Het tekort met China nam met 6,7 miljard dollar toe tot 36,9 miljard dollar. Het tekort met de Europese Unie kwam uit op 16,9 miljard dollar.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
beleggertje2020
0
Lijkt mij een slecht teken voor de vooruitzichten op hogere DOW en hogere Nasdaq ! Betekent wel dat de prestaties in de USA een stuk minder zijn dan hoge verwachtingen die men nu nog koestert !
Martin K.
0
Hmm, kennelijk onbelangrijk, want een handelstekort is al dertig jaar een feit.

Auto's uit Mexico, meubels uit Canada, grondstoffen uit Zuid Amerika, consumenten goederen uit China (en nog veel meer), electronica uit Zuid Korea en Japan, machines. medicijnen uit Europa etc.
De Amerikanen exporteren te weinig, daar zit de pijn.

Het zal de komende jaren nog erger worden, mede omdat de olieproductie (schalieolie) in Amerika is afgenomen en de export daarvan stagneert. De olieindustrie in Amerika gaat ook niet opleven onder Jo Biden.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.