Moderna winstgevend door coronavaccin

Door ABM Financial News op 6 mei 2021 13:38 | Views: 2.067

Moderna winstgevend door coronavaccin
Beeld: BioNTech

(ABM FN-Dow Jones) Moderna heeft voor het eerst in de geschiedenis een kwartaalwinst geboekt, dankzij fors hogere inkomsten uit de verkoop van zijn vaccin tegen het coronavirus. 

Het farmaciebedrijf uit Massachussets boekte een winst van 2,84 dollar per aandeel, tegen een verlies van 0,35 dollar een jaar eerder. Dit was meer dan de 2,20 dollar die analisten gemiddeld hadden voorspeld, volgens FactSet.

In totaal bedroeg de nettowinst 1,22 miljard dollar, tegenover een verlies van 124 miljoen dollar een jaar eerder.

De omzet steeg van slechts 8 miljoen dollar een jaar eerder naar 1,94 miljard dollar. Dit was wel lager dan de 2,06 miljard dollar die analisten voorzagen.

Moderna's vaccin tegen het coronavirus, in twee doses toe te dienen, was goed voor 1,73 miljard dollar van de omzet, voor 102 miljoen doses. In het gehele kwartaal werd het vaccin gebruikt in de Verenigde Staten en in het buitenland kwam de verkoop gedurende het kwartaal op gang.

In het tweede kwartaal verwacht Moderna 200 miljoen tot 250 miljoen doses te leveren.

De kosten voor onderzoek en ontwikkeling stegen van 115 miljoen tot 401 miljoen dollar, mede door het werk aan het coronavaccin. Het aantal medewerkers is in het tussenliggende jaar bijna verdubbeld, van 830 een jaar eerder tot meer dan 1.500 eind maart.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.