Aperam koopt Duitse recycler ELG

Door ABM Financial News op 6 mei 2021 15:31 | Views: 2.802

Aperam koopt Duitse recycler ELG
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Aperam neemt de aandelen over van het Duitse recyclingbedrijf ELG, voor een ondernemingswaarde van 357 miljoen euro. Dat maakte de producent van roestvrij staal donderdag bekend.

De overname versterkt de positie van Aperam op het gebied van kosten en duurzaamheid en moet binnen drie jaar 24 miljoen euro aan synergieën opleveren. "De acquisitie zal Aperam in het centrum van de circulaire economie zetten", stelde het bedrijf. "Dit zal de expansie van Aperam versnellen naar geografieën en industrieën die complementair zijn aan onze huidige portfolio", zei CEO Timoteo di Maulo.

ELG, begonnen in in 1962 Duisburg onder de naam Eisenlegierungen, is al decennia wereldwijd actief in het inzamelen, verwerken en recyclen van afval van roestvrij staal en hoogwaardige legeringen, en produceert 1,3 miljoen ton aan materiaal per jaar. Het bedrijf telt 1.300 voltijdbanen en is aanwezig in achttien landen. Het bedrijfsresultaat ligt door de cyclus heen op 55 miljoen euro per jaar, meldde Aperam.

Door de overname kan Aperam zijn grondstoffenmix verbeteren en uitbreiden naar de levering van ruwe grondstoffen.  

De overname moet in de tweede helft van 2021 zijn afgerond, aldus Aperam.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
raadzaam
1
Ja wie de toekomst niet te on-rooskleurig ziet, ziet hier een kans-bedrijf! Aperam maakt een duurzaam kwalitatief goed product dat is te gebruiken in allerlei sectoren van de sectoren in een opbouwindustrie. Roestvaststaal is straks de norm om de onderhoudskosten binnen de perken te houden.
Door utiliteitbouw ook reeds omarmd.
jan de vakman
1
Nou,dat is voor Jan met zijn recyklingbedrijf natuurlijk helemaal het kaasje,wij voorzien aperam al tijden van oud rvs want we moeten de Schepping bouwen en bewaren, temeer een stimulans om bij te kopen!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.