Miljardensubsidie Den Haag voor opslag CO2 - media

Door ABM Financial News op 10 mei 2021 07:46 | Views: 5.798

Miljardensubsidie Den Haag voor opslag CO2 - media
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Nederland stelt ongeveer 2 miljard euro beschikbaar voor een groot project voor CO2-opslag. Dit meldde de NOS zondag, na bevestiging door de Haven van Rotterdam en Royal Dutch Shell.

Naast Shell nemen ook Exxon Mobil en Air Liquide en Air Products volgens Reuters deel aan het project.

De opslag van CO2 afgevangen in de Rotterdamse Haven moet gebeuren in lege gasvelden in de Noordzee.

Vanaf 2024 moet er jaarlijks 2,5 megaton CO2 worden afgevangen en opgeslagen. Shell Pernis neemt daarvan met 1,1 megaton bijna de helft voor zijn rekening, aldus NOS.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
Bob777
1
Oke dan heb je dat spul opgeslagen en wat ga je er dan mee doen?
Een keer een vulkaan uitbarsting en alle moeite was voor niets.
Is het niet makkelijker om voor 2 miljard alle dijken in Nederland een halve meter hoger te maken. Scheelt de burger een hoop centjes.
ronstark
2
ronstark
2
quote:

Bob777 schreef op 10 mei 2021 08:42:


Oke dan heb je dat spul opgeslagen en wat ga je er dan mee doen?
Een keer een vulkaan uitbarsting en alle moeite was voor niets.
Is het niet makkelijker om voor 2 miljard alle dijken in Nederland een halve meter hoger te maken. Scheelt de burger een hoop centjes.Eens. Of geef 2 miljard uit aan onderwijs, zodat mensen leren nadenken over echte oplossingen voor het wereldwijde CO2 probleem.

En leren nadenken in algemene zin om mee te beginnen.
G.errit@
2
C02 dat is een onschadelijk gas, we ademen het uit, planten en bomen groeien er goed van, het is goed voor de voedselproductie, we moeten blij zijn dat er meer C02 in de atmosfeer komt.
Mr. T.
1
Wat een onzin weer, die bedrijven maken allemaal gigantische winsten en willen alleen "vergroenen" als er of genoeg op te verdienen valt, of als ze flinke subsidies krijgen.

Waar is de maatschappelijke verantwoordelijkheid gebleven en hoeveel winst is eens een keer genoeg?
mr Abraxas
1
En dan te bedenken dat in Berkeley, Californië een bedrijf bestaat dat zegt door middel van electrocatalisys CO2 winstgevend om te kunnen zetten in nieuwe producten zoals ethyleen en andere materialen die je van olie kunt maken, incl. brandstof. Een olievervangend proces dus, een soort van kunstmatige fotosynthese.
Opus 12 heet dit bedrijf dat nu op het punt staat om deze methode samen met hun partners in de praktijk toe te gaan passen. En nu komt het opmerkelijkste: Shell staat erbij als een van die partners. Ik zou zeggen: met een deel van deze 2 miljard kun je die knappe koppen uit Berkeley vast wel over halen om hun methode naar Nederland te brengen. Dan kan Den Haag de rest in zijn zak houden, want als het allemaal klopt is dit immers een winstgevend proces.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.