Gilde lanceert bod op DPA

Door ABM Financial News op 2 juni 2021 07:53 | Views: 4.013

Gilde lanceert bod op DPA

(ABM FN-Dow Jones) Gilde Equity Management Benelux Partners heeft het bod op alle geplaatste en uitstaande aandelen DPA Group van 1,70 euro per aandeel DPA officieel gelanceerd. Dit maakten Gilde en DPA woensdag bekend.

De aanbiedingsperiode gaat in op 2 juni 2021 om 09.00 uur en eindigt op 28 juli 2021 om 17.40 uur, mits deze verlengd wordt.

Het bod, dat wordt uitgebracht door New Horizons Holding, geeft een premie van circa 23,3 procent ten opzichte van de gemiddelde volume gewogen koers over de laatste 6 maanden voorafgaand aan 1 maart. De biedprijs waardeert DPA op circa 79,8 miljoen euro.

Bij het bod geldt een minimum aanvaardingsdrempel van 95 procent van de aandelen. Deze drempel wordt verlaagd tot 80 procent indien de aandeelhouders tijdens de algemene vergadering van 16 juli van dit jaar vóór de besluiten tot verkoop van activa en liquidatie stemmen.

De grootste aandeelhouders van DPA, die samen ongeveer 66,4 procent van de aandelen vertegenwoordigen, hebben onherroepelijk toegezegd het bod te steunen en al hun aandelen te verkopen onder het bod.

Het bestuur van DPA en de raad van commissarissen van DPA steunen het bod volledig en bevelen het unaniem aan.

Naar verwachting zal de afwikkeling van het bod in het derde kwartaal van 2021 plaatsvinden.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.