Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ArcelorMittal licht

Door ABM Financial News op 2 juni 2021 10:37 | Views: 5.288

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ArcelorMittal licht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft woensdag het koersdoel voor ArcelorMittal licht verlaagd van 31,00 naar 30,00 euro, maar herhaalde wel het koopadvies op de staalreus.

"Na een veelbewogen 2020 is ArcelorMittal nu veerkrachtiger en genereert het meer cash", aldus analist Andrew Jones. Hij wijst op de verkoop van de Amerikaanse bezittingen en op het Italiaanse Ilva, waardoor de marges "structureel hoger" liggen.

Ook kan ArcelorMittal investeren in groeimarkten zoals India, waardoor de portefeuille beter in lijn komt met de huidige staalmarkt, vindt UBS.

Wel waarschuwt Jones dat de huidige staalprijzen vermoedelijk niet zo hoog blijven. Maar zelfs als de prijzen hard terugvallen, denkt de analist dat ArcelorMittal nog altijd 22 procent van zijn marktkapitalisatie kan laten terugvloeien naar de aandeelhouders in 2021 en 2022. En dat kan zelfs naar 39 procent stijgen als de resterende 38 miljoen aandelen Cleveland-Cliffs worden verkocht en de opbrengst wordt uitgekeerd.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.