Beursblik: Bol.com maakt Ahold Delhaize favoriet bij ING

Door ABM Financial News op 7 juni 2021 09:59 | Views: 11.738

Beursblik: Bol.com maakt Ahold Delhaize favoriet bij ING
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft maandag het aandeel Ahold Delhaize toegevoegd aan de favorietenlijst. Dit bleek uit een rapport van de bank, waarin het het koersdoel werd verhoogd van 29,00 naar 32,50 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Analist Hans D'Haese meent dat de waarde van het online-warenhuis Bol.com nog niet in de koers is verwerkt. Op een zelfstandige basis waardeert de analist Bol.com op 8 tot 19 euro per aandeel.

D'Haese verhoogde zijn taxaties voor Ahold Delhaize voor de komende drie jaar. Voor dit jaar ging de omzetraming  met 6 procent omhoog en die voor de onderliggende operationele winst met 12 procent. Voor 2022 en 2023 gingen de omzettaxaties met respectievelijk 8 en 7 procent omhoog en die voor de onderliggende winst met 11 en 8 procent.

Deels zijn deze verhogingen te danken aan de aanhoudende coronacrisis, maar deels ook aan de prestaties van Ahold Delhaize op het vlak van e-commerce.

Overigens kan de koers van Ahold Delhaize volgens ING zelfs oplopen naar 38 tot 48 euro, indien Bol.com volledig wordt ingeprijsd.

Het aandeel Ahold Delhaize steeg maandag 0,7 procent naar 24,27 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
JBL_0123
0
Als Ahold daar ook nog eens PostNL aan toevoegd dan mag de komst van Amazon geen probleem zijn.
objectief
0
Krentenmenten
0
Bol.com was voor mij de reden om begin dit jaar groot in AHDEL te stappen.
Waarde ligt m.i. eerder bij de 35 euro / 40 euro, dan dat wat ING eraan plakt!
Charlemagne
0
Eigenlijk allemaal oud nieuws/open deur, de koers doet al sinds 2018 eigenlijk geen bal.... beleggers zijn kennelijk al een tijdje niet echt overtuigd van dit verhaal..... je krijgt je dividend en maar wachten..... maar...wie weet? worden ze -ooit- wakker.....
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.