Jefferies: beschermingsconstructie KPN blijkt opnieuw ondoordringbaar

Door ABM Financial News op 8 juni 2021 13:51 | Views: 8.550

Jefferies: beschermingsconstructie KPN blijkt opnieuw ondoordringbaar
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) Het nieuws van het Financieele Dagblad dat EQT en Stonepeak hun overnamepoging van KPN definitief staken, is geen verrassing. Dit stelde analist Ulrich Rathe van Jefferies dinsdag. 

Het toont volgens de analisten opnieuw dat de beschermingsconstructie van KPN ondoordringbaar lijkt.

"In ons commentaar op het zich ontvouwende overnamespel van de private equity bedrijven, hebben we herhaaldelijk gesuggereerd dat KPN's aandeelhoudersverdediging formidabel is", aldus Jefferies.

Rathe is dan ook van mening dat een succesvolle overname van KPN alleen kan plaatsvinden wanneer een koper met een aanzienlijke premie komt of toezeggingen doet om verwatering voor aandeelhouders te voorkomen.

Jeffiers heeft een Houden advies op KPN met een koersdoel van 2,74 euro. Het aandeel noteerde dinsdag 4,6 procent lager op 2,60 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
SlechteBelegger
1
Voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Het bedrijf vervolgens uitkleden en volledig naar de kloten helpen. Dat is de strategie van de meeste private equity bedrijven. Wegwezen dus.
Timmah
0
Imho, KPN is in vele gebieden (als in fysieke locaties, zoals op industrieterreinen) een monopolist. Volgens mij is de mogelijkheid tot overname voornamelijk hoe de wind politiek waait..
jan de vakman
0
Slechte belegger slaat de spijker precies op zijn kop, dit geboefte wil alleen een goed bedrijf uitmelken om zich zelf te verrijken, bravo kpn, dat je dit blokkeert, de koers zou eigenlijk leuk moeten stijgen op zo'n bericht!!
Porscheknakker Graat
0
Dat doet de koers misschien morgen wel.
Het gemanipuleer van de koers , dat de laatste weken met als hoogtepunt de daling van vandaag plaatsvond, zal nu -denk ik- afgelopen zijn.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.