ABN AMRO verkoopt Noord-Amerikaanse olie- en gasleningen

Door ABM Financial News op 24 juni 2021 08:52 | Views: 5.656

ABN AMRO verkoopt Noord-Amerikaanse olie- en gasleningen
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO gaat een portefeuille van 1,5 miljard dollar met leningen aan Noord-Amerikaanse bedrijven in de olie- en gassector verkopen. Dat maakte de bank donderdag bekend.

Daarmee verdwijnt een aanzienlijk deel van de zakelijke leningen die de bank wilde afbouwen van de balans. De bank had de portefeuille in augustus 2020 in de etalage gezet.

De leningen aan circa 75 bedrijven worden verkocht met een korting van 135 miljoen euro. Omdat de risicogewogen balans met 2 miljard euro krimpt, is de impact op de kapitaalbuffer per saldo positief. De transactie wordt geboekt in het tweede kwartaal.

De desinvestering betekent dat ABN AMRO geen leningen aan de olie- en gassector in Noord-Amerika meer heeft uitstaan. 

De kopers van de portefeuille zijn Oaktree Capital Management en Sixth Street Partners. Zij nemen ook de toezeggingen van nog niet verstrekte leningen over. In totaal gaat het om een bedrag van 3 miljard dollar aan verplichtingen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

7 Posts
Rowi62
1
quote:

Sdock schreef op 24 juni 2021 09:06:

Zien ze deze sector als een gevaar?

Ja. Grote verliezen op olie gerelateerde leningen en schalie bedrijven toen de vraag wegviel en door fraude in Azie. Plus dure club mensen in dienst die zich in de luren lieten leggen.

Contrair1975
1
2 miljard aan schalie olie en gas eruit, 425 miljoen aan groene energie ervoor terug. Past op zich in de trend die we zien, goed dat ze hierin mee gaan.

www.abnamro.com/en/news/abn-amro-laun...
AG47
0
Welke cijfers horen hierbij???? Zal wel weer een dik verlies zijn, als ze direct alle dure experts ook buiten zwiepen en zonder afkoop bedragen te betalen, zou het kunnen meevallen. In ieder geval deze bank bewijst dat ze kopje onder gaan, niet nu, maar binnen 3 jaar!!!! Zoek allemaal een betrouwbare bank.
[verwijderd]
0
Eigenlijk verstrekt ABNAMRO de amerikanen hiermee dus goedkoop geld?
Zal de milieubeweging niet blij mee zijn.
TA=verlies
0
De bank verdient toch zn geld met leningen?
Beter verdien model gevonden zeker! Veilige staatsobigaties zeker, tegen negatieve rente.
Lol
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.