Olieprijs iets duurder

Door ABM Financial News op 24 juni 2021 20:45 | Views: 2.786

Olieprijs iets duurder
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag licht gestegen. Bij een settlement van 73,30 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,3 procent duurder.

Beleggers wachten op een bijeenkomst van oliekartel OPEC en zijn bondgenoten volgende week. Het zogeheten OPEC+ zal dan beoordelen of de huidige productie-afspraken al dan niet worden aangepast. Momenteel voeren de deelnemende landen de productie in een geleidelijk tempo op, terwijl de vraag naar olie hard toeneemt.

"De kans bestaat dat een aantal landen in de OPEC+ zal stemmen om de olieproductie sneller op te voeren", aldus analist Sophie Griffiths van Oanda.

Volgens marktkenners laten data zien dat de vraag sneller toeneemt dan het aanbod. Uit data van het Amerikaanse energieministerie bleek woensdag dat de olievoorraden in de Verenigde Staten afgelopen week met bijna 8 miljoen vaten zijn gedaald. Het was de vijfde week op rij dat de EIA een daling van de voorraden meldde.

"Dit reflecteert een verkrapping in de markt nu de vraag sterk toeneemt in de VS, China en Europa door het heropenen van de economie", aldus Griffiths.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
jan de vakman
0
Datmoet gewoon weer als muziek in de oren van Bennetje van Beurden klinken, ik liep vanmiddag op een tankstation van esso, langs de A15, 1 litertje euro 95 kost maar eventjes 1,988€, daar wordt je toch niet vrolijk van, gelukkig is mijn Koreaanse Mercedes vrij zuinig, Shell moet nu wel in een sneltreinvaart naar de 20€ gaan, temeer daar je bij de energie futures ziet, dat ook de gasprijs stevig omhoog gaat, gelukkig verwarmt mijn super speksteenhaard onze woning voortreffelijk in de winter, je moet wel shelletjes hebben om die torenhoog rijzende energieprijzen de baas te blijven!!
ash_az
5
Olieprijs duurder? Olie duurder of olieprijs hoger heb ik vroeger op school geleerd...
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.