Sterk kwartaal Nike

Door ABM Financial News op 24 juni 2021 23:17 | Views: 1.565

Sterk kwartaal Nike
Beeld: Nike

(ABM FN-Dow Jones) Nike heeft in het vierde kwartaal van zijn afgelopen boekjaar hogere resultaten geboekt. Dat bleek donderdag nabeurs uit de cijfers van het Amerikaanse sportkledingbedrijf.

In de verslagperiode die eindigde op 31 mei, steeg de omzet van 6,31 miljard naar 12,34 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet voorspelden vooraf 11 miljard dollar. 

Onder de streep bleef een winst over van 1,51 miljard dollar. Een jaar eerder draaide Nike nog een verlies van 790 miljoen dollar, toen veroorzaakt door coronamaatregelen waardoor fysieke winkels gesloten bleven.

De sterke resultaten werden in de nabeurshandel op Wall Street donderdag beloond met een koersstijging voor het aandeel Nike met 5 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.