Fugro rondt desinvestering Seabed af

Door ABM Financial News op 28 juni 2021 17:46 | Views: 4.904

Fugro rondt desinvestering Seabed af
Beeld: Fugro

(ABM FN-Dow Jones) Fugro heeft maandag de desinvestering van Seabed Geosolutions aan PXGEO Seismic Services afgerond. Dit maakte de bodemonderzoeker maandag bekend.

Fugro sloot in maart dit jaar een bindende overeenkomst met PXGEO Seismic Services over de verkoop van Seabed voor een bedrag van 16 miljoen dollar in contanten. De desinvestering omvat de zogenoemde Ocean Bottom Node-inventaris en gerelateerde apparatuur en technologie, naast het orderboek en een "significant" aantal personeelsleden.

De negatieve impact op het EBIT-resultaat als gevolg van herstructureringskosten en andere verplichtingen wordt ingeschat 10 miljoen euro. Dit is aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 8 tot 10 miljoen euro. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.