Beursblik: recordorders voor ASMI

Door ABM Financial News op 2 juli 2021 09:35 | Views: 15.367

Beursblik: recordorders voor ASMI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft een indrukwekkende orderinstroom gerealiseerd in het tweede kwartaal. Dit concludeerde analist Marc Hesselink van ING vrijdag.

De orderinstroom van 500 miljoen euro was ruim meer dan de 420 tot 440 miljoen euro waarop ASMI aanvankelijk zelf rekende. Daarmee overtrof ASMI ook de recordinstroom van 411 miljoen euro in de eerste drie maanden van dit jaar.

Volgens Hesselink werden orders naar voren gehaald, waardoor de instroom in het lopende derde kwartaal wellicht wat lager zal uitvallen. "Toch blijft de trend uitzonderlijk sterk", denkt de analist. De naar voren geschoven orders wijzen volgens ING immers op een "erg gezonde" vraag.

Hesselink denkt dat de omzetconsensus voor dit jaar met enkele procent omhoog kan en die voor de EBIT zelfs met zo’n 5 procent.

ING heeft een koopadvies op ASMI met een koersdoel van 350,00 euro. Het aandeel steeg vrijdag 1,2 procent naar 270,50 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.