Beursblik: redelijke cijfers Wereldhave

Door ABM Financial News op 27 juli 2021 10:08 | Views: 4.141

Beursblik: redelijke cijfers Wereldhave
Beeld: Wereldhave

(ABM FN-Dow Jones) Wereldhave heeft in de eerste helft van dit jaar redelijk gepresteerd, maar het Franse vastgoed werd voor een te lage prijs verkocht. Dit oordeelde analist Herman van der Loos van Degroof Petercam dinsdag.

De stabiele outlook voor 2021 laat onderliggende een lichte verbetering zien en het huidige boekjaar wordt al deels beïnvloed door het afstoten van vastgoed in Frankrijk. De desinvesteringen zijn goed voor een negatieve impact van circa 0,13 euro per aandeel, zo schat Degroof in. "De desinvesteringen zullen volledig wegen op de winst in 2022, waardoor er volgend jaar opnieuw een lagere winst kan worden verwacht", aldus Van der Loos.

Voor 2022 rekent Wereldhave zelf op een direct resultaat van 1,40 tot 1,50 euro per aandeel. Vanaf dat moment rekent Wereldhave op een jaarlijkse stijging van 4 tot 6 procent

"Al met al laat Wereldhave een trage verbetering zien van de activiteiten. De desinvestering van Frans vastgoed is duidelijk een opluchting, maar de twee slechtste panden zitten nog steeds in de portefeuille", zo zag de analist.

Wereldhave verkocht 4 van de 6 Franse locaties voor 305 miljoen euro. Van der Loos merkte op dat de desinvesteringen tot een verlies van 14,5 miljoen euro leiden.

Degroof Petercam heeft een Reduceren advies op Wereldhave met een koersdoel van 8,00 euro. Het aandeel daalde dinsdagochtend met 3,7 procent tot 14,71 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
PJMB1
0
quote:

tradersonly schreef op 27 juli 2021 11:02:


Koersdoel 8 met verwacht wpa in 2022 van 1,5?
Waanzinnig: maken zichzelf volstrekt belachelijk met hun adviezen. Intrinsieke waarde >€20
Anton4
0
Lekker naar beneden praten doen ze om vervolgends zelf goedkoop aandelen te kunnen inkopen dit jaar . En dan ineens in 2022 geven ze... goede outlook! Koopadvies en ineens koersdoel 20 euro..... let op mn woorden...
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.