Autoproducent Stellantis laat krachtig herstel zien

Door ABM Financial News op 3 augustus 2021 09:00 | Views: 3.853

Autoproducent Stellantis laat krachtig herstel zien
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Stellantis heeft het afgelopen half jaar de omzet met bijna de helft zien toenemen en de automaker herstelde daarmee flink van de impact van de coronacrisis. Dit meldde het fusiebedrijf, dat merken als Fiat en Chrysler, Peugeot en Citroën produceert, dinsdag voorbeurs.

De omzet steeg op jaarbasis met 46 procent naar 75,3 miljard euro. Een jaar geleden hielden consumenten nog de hand op de knip door de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebracht en de reisbeperkingen die werden ingevoerd.

Het fusieconcern rapporteerde een aangepaste operationele winst van 8,6 miljard euro, waarbij de winstmarge 11,4 procent bedroeg. In Noord-Amerika, waar het vaccineren snel op gang kwam, bedroeg de marge zelfs 16,1 procent bij een recordwinstgevendheid.

Voor alle regio’s hield het concern vast aan de eerder afgegeven groeiverwachting voor 2021, met uitzondering van Amerika, waar de groeiverwachting werd bijgesteld van 8 naar 10 procent. 

Het concern denkt dit jaar uit te komen op een aangepaste operationele winstmarge van ongeveer 10 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
[verwijderd]
0
Ik denk dat de slingers op het Stellantis hoofdkantoor ook opgehangen mogen worden, de cijfers zijn gewoon indrukwekkend.

Ik heb het ff nagevraagd, het hoofdkantoor aan De Strawinskylaan(World Trade Centre) Toren C, 14e vloer, kamer E4 is nagenoeg leeg, zelfs de postbus is nog leeg, de blauwe enveloppen die daar later op de dag in de bus floeppen hebben maar een boodschap; "nihil"
[verwijderd]
0
Andere autofabrikanten ( o.a. Volkswagen en Daimler ) krijgen klappen vanwege berichten over gebrek aan chips waardoor Toyota een productiebeperking moest afkondigen. Heeft Stellantis daar ook last van? De koers houdt namelijk tot mijn verbazing min of meer stand.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.