Bayer boekt groei en trekt omzetverwachting op

Door ABM Financial News op 5 augustus 2021 09:05 | Views: 5.337

Bayer boekt groei en trekt omzetverwachting op
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) Bayer heeft een groeikwartaal achter de rug en trok de outlook voor het hele jaar op. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Duitse farmareus.

De groepsomzet steeg afgelopen kwartaal met 12,9 procent, exclusief wisselkoers- en conjunctuureffecten, tot 10,9 miljard euro

De EBITDA vóór bijzondere posten daalde echter met 10,6 procent tot 2,6 miljard euro, te wijten aan onder meer wisselkoerseffecten van 153 miljoen euro

Crop Science boekte een sterke omzetgroei, Pharmaceuticals meldde een aanzienlijk herstel na COVID-19-effecten, Consumer Health zette het groeimomentum voort.

De kernwinst per aandeel steeg met 1,3 procent tot 1,61 euro. Het nettoresultaat bedroeg echter een verlies van 2,3 miljard euro door bijkomende voorzieningen van ongeveer 3,5 miljard euro voor rechtszaken rond zijn onkruidverdelgers.

De vrije cashflow daalde met bijna 18 procent naar minder dan 1,2 miljard euro.

Outlook

De vooruitzichten gingen omhoog na een sterk tweede kwartaal. Na correctie voor wisselkoerseffecten verwacht Bayer een omzet van circa 44 miljard euro waar eerder nog werd uitgegaan van 42 miljard tot 43 miljard euro.

Bayer verwacht verder een EBITDA-marge vóór bijzondere posten van ongeveer 26 procent. Dat was voorheen ongeveer 27 procent, op een voor valuta's gecorrigeerde basis. Dit komt neer op een EBITDA van 11,2 miljard tot 11,5 miljard euro in 2021.

De kernwinst per aandeel zal dit jaar liggen tussen de 6,40 en 6,60 euro. Voorheen rekende Bayer op 6,10 tot 6,30 euro per aandeel.

De vrije kasstroom wordt nu geraamd op ongeveer 2 miljard tot 3 miljard euro negatief. Dat is een verbetering ten opzichte van de oude raming van 3 miljard tot 4 miljard euro negatief.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
Putschrijvert
0
jstar
1
Dat dit aandeel onder de € 50 kan zakken komt door de onzekerheid omtrent de schadecalims van vele miljarden in Amerika vanwege Round up.
Belangstellende
0
Dongen
0
quote:

Belangstellende schreef op 5 augustus 2021 16:11:


Weet één van jullie een Duits forum over Bayer want bij IEX is er geen.

groot gemis van een groot fonds !
Ketelbinkie02
0
Vandaag een zeer stevige positie genomen in Bayer, koers zal altijd op termijn richting de € 60,- oplopen en gezien de H1 resultaten over 2021 zonder enig probleem, bij Bayer zal geduld beloont worden !!!
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.