FIL Limited verkleint belang in Wolters Kluwer

Door ABM Financial News op 31 augustus 2021 09:30 | Views: 1.113

FIL Limited verkleint belang in Wolters Kluwer
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) FIL Limited heeft een kleiner belang in Wolters Kluwer gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 27 augustus 2021.

FIL Limited meldde een kapitaalbelang van 3,03 procent met een stemrecht van eveneens 3,03 procent. Dit belang wordt deels middellijk reëel en deels middellijk potentieel gehouden.

Op 6 mei dit jaar meldde FIL Limited nog een kapitaalbelang van 3,76 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.