Wereldhave rondt verkoop Franse winkelcentra af

Door ABM Financial News op 1 oktober 2021 08:24 | Views: 2.846

Wereldhave rondt verkoop Franse winkelcentra af
Beeld: Wereldhave

(ABM FN-Dow Jones) Wereldhave heeft de verkoop van vier Franse winkelcentra afgerond. Dit maakte het vastgoedfonds vrijdagochtend bekend.

De verkoop werd al bij de vrijgave van de halfjaar cijfers eind juli bekend gemaakt. Het vastgoedfonds verkocht vier van zijn zes Franse winkelcentra in onder andere Rouen en Straatsburg voor 305 miljoen euro aan vastgoedinvesteerder Lighthouse Capital. 

"Al met al laat Wereldhave een trage verbetering zien van de activiteiten. De desinvestering van Frans vastgoed is duidelijk een opluchting, maar de twee slechtste panden zitten nog steeds in de portefeuille", zo reageerde Degroof Petercam destijds op de aangekondigde verkoop.

Wereldhave verkocht 4 van de 6 Franse winkelcentra voor 305 miljoen euro. Degroof merkte op dat de desinvesteringen tot een verlies van 14,5 miljoen euro leiden.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.