Update: Ida kost Shell 400 miljoen dollar

Door ABM Financial News op 7 oktober 2021 08:41 | Views: 5.915

Update: Ida kost Shell 400 miljoen dollar
Beeld: Shell International Limited

(ABM FN-Dow Jones) De impact van orkaan Ida in de Golf van Mexico schat Royal Dutch Shell in op circa 400 miljoen dollar. Dit bleek donderdag uit een persbericht van de energiereus.

Verder zei Shell dat in het derde kwartaal de productie bij Upstream vermoedelijk uitkwam tussen de 2,025 en 2,1 miljoen vaten per dag. Ook merkte Shell op dat de aangepaste winst vermoedelijk niet heel sterk wordt beïnvloed door de sterke prijsstijgingen van gas.

Intergrated Gas produceerde vermoedelijk 890.000 tot 950.000 vaten olie-equivalent per dag. Daarbij liet Shell zich positief uit over de handelsactiviteiten, die vermoedelijk hoger lagen dan in het tweede kwartaal.

Bij olieproducten denkt Shell dat de marketingmarges afgelopen kwartaal vergelijkbaar zullen zijn met die in het tweede kwartaal. De verkoopvolumes worden ingeschat op 4,3 tot 5,3 miljoen vaten per dag en en de bezettingsgraad van de raffinaderijen op 70 tot 74 procent. Dat is minder dan in het tweede kwartaal, als gevolg van orkaan Ida.

Tot slot bij de divisie Chemicals rekent Shell ook op een lagere bezettingsgraad door Ida.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Katsjinggg
0
Ebusco weer een "groen" aandeel, dus maw waar pensioen- en andere fondsen onder druk van de milieu lobby naar zal moeten kijken...helaas zijn de meeste van die bedrijven ver verwijderd van winstgevendheid (als ze die al ooit halen..), en ook hier spreekt men niet van winsten maar van omzet...
jan de vakman
0
Shell geeft bijna altijd een matige vooruitblik, zodat de echte cijfers gaan meevallen!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.