Olieprijs stijgt

Door ABM Financial News op 19 oktober 2021 21:59 | Views: 3.750

Olieprijs stijgt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag gesloten op het hoogste niveau in zeven jaar, en ook de aardgasprijs steeg weer na de terugval van maandag, nadat de hoop op extra Russisch aardgas voor Europa vervloog.

Een novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot 0,6 procent hoger op 82,96 dollar op de New York Mercantile Exchange. Dat was de hoogste slotprijs inds oktober 2014. 

De prijs van aardgas steeg 2 procent tot 5,089 dollar per miljoen Britse thermische eenheden, na een daling van 8 procent op maandag.

Rusland hintte erop dat er mogelijk geen extra aardgas komt naar Europese consumenten om de energiecrisis in de regio te verlichten, als er geen toestemming komt om het gas te transporteren door de pijpleiding Nord Stream 2. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag.

Hernieuwde zorgen over het aanbod van aardgas voedden de verwachting dat de energiemarkt meer olie nodig heeft, zeiden analisten. 

Rusland zal mogelijk geen extra gas naar Europa transporteren, zei Phil Flynn van The Price Futures Group. De Russen "hebben geen enkele haast om te voldoen" aan de eisen van de Europese Unie, zei hij. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.